Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: SH1, SHK, Gothic 1,2,3
Wysłany: 17 Styczeń 13, 18:03 Problem
Map pytanie.Czy da się zrobić w Twierdza Deluxe, żeby po zdobyciu zamku przeciwnika, wszystkie jego budowle i ocalałe fortyfikacje stały się nasze, tak jak to było np.: w misji 10 Polowanie na Węża, albo w crusaderze, po podbicu miasta Jaffa w piątej misji, trzeciej kampani historycznej.
Musiałbyś trochę poszukać w dziale Edytor Map, żeby znaleźć temat w którym ktoś pytał o to samo. Z tego co pamiętam dał ktoś tam link do mapy na której znajduje się zdarzenie "Zrzeczenie zamku" odpowiedzialne za ową sytuację.
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Ja proponuję powiedzieć koledze nazwę programu, który odblokowywał mapy z kampanii. Potem mógłby sobie sam ją wymazać i mieć własną. [ programu nie pamiętam ]
Można niby pobrać gotowe jak np. tu http://www.stronghold-kni...eq=getit&lid=20 , ale jak ja użyłem nie swojej to potem się borykałem z takimi problemami jak ten, że musiałem wybudować spichlerz mimo istniejącego już innego co w rezultacie sprawiło, że na mapie miałem dwie siedziby
Ja natomiast słyszałem, że wystarczy zrobić kopię pliku z mapą z kampanii i zmienić nazwę, wtedy można edytować ową mapę...
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Gra w: SH1, SHK, Gothic 1,2,3
Wysłany: 17 Styczeń 13, 19:29
Zrobiłem seve`a z kampani w z misji w której jest to zdarzenie, zmieniłem save`a na mapę i zadziałało.Ale chyba z tego nie skorzystam bo musiałbym cała mapę wymazać i od nowa robić.Szkoda że twórcy nie dali takiej opcji.Dzięki za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum