Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
W tym temacie możemy główkowac jak i również chwalic się swoimi taktykami w SHL.
Używam tylko i wyłącznie zamku zła wiec opisze jego taktyke.
Opis taktyki Zamku Zła: 30 katapult, możemy dołożyc troszki tarcz do ochrony. 40 creppusiów i 200 wilczkow załatwi sprawe może i z tym kozakiem vladem . Zapraszam do opisywania.
Pzdr graczy SHL.
Ostatnio zmieniony przez Kacper 1 Sierpień 11, 15:36, w całości zmieniany 1 raz
Lód:
Wysyłam smoka, ten wywala ludzi z wież i murów. Potem do akcji wkraczają olbrzymy. Tak z 10 olbrzymów i murów nie ma, a jak coś zostanie to wysyłam katapulty. Potem posyłam Dietricha i kilku normalnych rycerzy (oczywiście na koniach). Oni wchodzą i atakują lorda i inne jednostki.
Ludzie/Artur/Światło:
j/w smok, potem kusznicy i łucznicy na co najmniej 6 wieżach oblężniczych. Potem tak z 20-30 katapult i z 5 trebuszy. No i tarcze (w lodzie nie trzeba było tarcz bo olbrzymy wytrzymywały strzały ). Merlinem wybijam żołnierzy pętających się pomiędzy budynkami i potem wysyłam rycerzy Okrągłego Stołu i Arcia oczywiście. Oni się zajmują lordem.
Ewentualnie jak gram złem to używam tego:
Oczywiście smok:P. Potem używam Wampirów ( 60 ), i oni przejmują tych co byli na wieżach. Potem tych przejętych posyłam na bramę, żeby otworzyli ją. Potem do zamku posyłam z 100 pałkarzy i żywot lorda dobiega końca.
Opisałem wszystkie taktyki. Może komuś się to przyda, a może ktoś mnie za nie opierniczy:P
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Ja zazwyczaj robię tak: ja walcze dobrymi więc rekrutuję ponad 100 pałkarzy, 200 zbrojnych, 200 łuczników i 20 trebuszy. Trebuszami niszczę mury, koszary, zbrojownie itp. Łucznikami pod mury rozwalam ludzi wroga. Pałkarzami i zbrojnymi wchodzę do siedziby wroga i tak walczymy.
Edycja: Kacper
Ostatnio zmieniony przez Kacper 17 Lipiec 11, 19:49, w całości zmieniany 3 razy
Gra w: Wszystkie Strongholdy(poza 3- nie działa :(
Wysłany: 17 Styczeń 12, 20:15
Ja gram wszystkim.
Źli- 200 wilkołaków i 3 ich wyrzutnie. Jak będą wystrzelone za mury wszystkie kierować na lorda- nie przyżyje tego.
Dobro- smok + 300 łuczników + 300 kuszników ( na dobrze chroniony zamek). Drabiniarze i 200 zbrojnych.
Lód- 150 wilków + parę katapult i te drewniane dachy. Robię dziurę w murze i wysyłam wilki by wykończyły łuczników. Jak nie wystarczają to rzucam do walki jeszcze gigantów.
Ja gram wszystkim.
Źli- 200 wilkołaków i 3 ich wyrzutnie. Jak będą wystrzelone za mury wszystkie kierować na lorda- nie przyżyje tego.
Dobro- smok + 300 łuczników + 300 kuszników ( na dobrze chroniony zamek). Drabiniarze i 200 zbrojnych.
Lód- 150 wilków + parę katapult i te drewniane dachy. Robię dziurę w murze i wysyłam wilki by wykończyły łuczników. Jak nie wystarczają to rzucam do walki jeszcze gigantów.
Jak robię inwazję na zamek to wielkimi siłami
zło ma najlepiej (skąd ja to znam?)właśnie przez te wystrzeliwane wilczki...
śmiesznie wyglądają te wilczki jak lecą (czarny humor )
_________________ Wywalam z tego forum z żalem...żegnajcie i przepraszam za spam itd. nie będę się mścił spamem na ludziach którzy mają rację popiszę tu jeszcze i poczekam na bana...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum