Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 25 Kwiecień 09, 19:06 Zrzeczenie się zamku
Mam pytanie co do tworzenia misji w edytorze (Stronghold "Jedynka" lub Crusader). Jak sprawić, żeby po zabiciu lorda/wszystkich jednostek przeciwnika gracz otrzymał jego zamek we władanie? Wiem, że tak się da, ponieważ jest to w pierwszej misji kampanii historycznej "Wici wojenne" w Crusaderze i w inwazjach w "Jedynce".
W Deluxie jest mapa graczy - nazywa się chyba "Revenge" - po zabiciu jednostek Węża obejmujemy kontrolę nad zamkiem. Sprawdzałem jak to wygląda i próbowałem edytować scenariusz, a tam pisało "Zrzeczenie się zamku", ale nie było tego w liście wydarzeń. Chyba trzeba pokombinować z plikami...
Siwy: A ta mapa to jaki ma rozmiar, bo nie chcę ściągać, tylko się dowiedzieć? 400x400?
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
No dobra wszystko ładnie... Ale w sumie dlaczego nie można tego tak normalnie samemu zrobić w edytorze? Tylko trzeba kopiować...
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Nie można. Zwyczajnie, nie dali nam wielu ciekawych opcji Posiłki od fioletowego (misja 'Obrona ojczyzny'); włączenie/wyłączenie czasu; jakaś broń staje się dostępna dopiero w trakcie misji (misja 12, gdzie możemy robić kusze, bo Wilku przyjdzie); Można by jeszcze wymianiać tego trochę
Twórcy gry nie zrobili tego w edytorze Twierdzy, ale zwyczajnie napisali tak jak grę Jak jest misja gdzie Wąż nam pomaga za piwko to w edytorze jest jako 'Misja specjalna' i nic tam nie ma, tylko taki napis i data kiedy to będzie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum