Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Sabaudia - W porządku
Mediolan - W porządku
Genua - Dobre
Wenecja - W porządku
Mantua - W porządku
Modena - W porządku
Florencja - Bardzo dobre
Neapol - W porządku
Hiszpania - Złe
Turcja - Złe
Papieżowi podlega biskupstwo Trentu.
Ostatnio zmieniony przez Graff 1 Luty 09, 16:43, w całości zmieniany 1 raz
Papież ogłasza, że poważnie zastanawia się nad uznaniem ks. Korsyki, i prosi obie strony o udowodnienie swych racji.
Niedługo zostaną też podjęte działania w sprawie Turcji.
Pragnąłbym aby ks. Korsykańskie zostało uznane za nielegalne gdyż prawowity władca tych ziem który zawsze ich wspierał i co gorsza finansował bunt w imie Republiki Genueńskiej został zwyczajnie oszukany przez tamtejszy lud i wykorzystany . Nie poto rozwijałem prężnie gospodarke i starałem się jak najlepiej aby jakiś przypadkowy i nadęty książe zagarnął sobie te ziemie . Gdyby te ziemie były mi obojętne już dawno pozostawiłbym je Hiszpanom ,a więc nie mam zamiaru ich tak bezmyślnie oddawać . Budowa katedry miała udowodnić że miszkańcy Korsyki nie są mi ciężarem ,lecz przeciwnie . Jeżeli ten niby książe nie będzie się kierował zgodnie z planami które im przekazałem czyli odzyskanie wyspy lecz nie w swoje imie lecz całęj Genui będe zmuszony zastosować drastyczniejszych działań .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum