Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 2 Sierpień 13, 09:41 Pytanie odnośnie formy turnieju
Witajcie,
Wspólnie z Kupcem planujemy organizację turnieju w Krzyżowca. Niestety już na początku mamy spór o to, jaki rodzaj jest lepszy - jednodniowy, a może kilkudniowy. Postanowiłem więc zapytać Was o opinię. Kupiec spyta ludzi na GameRanger'ze.
Turniej jednodniowy:
+ szybki przebieg turnieju
+ kto przyjdzie, ten jest gotowy grać od początku do końca (zawsze może się trafić jedna osoba, które w trakcie stwierdzi, że musi już iść)
+ nie trzeba ludziom ciągle przypominać o turnieju
+ takie turnieje były organizowane na GameSpy bardzo często i zawsze kończyły się sukcesem
- zależnie od liczby graczy, turniej jednodniowy może potrwać nawet 5 godzin, co nie każdemu może odpowiadać
- dużo roboty przed organizatorami
Turniej kilkudniowy:
+ lepsza forma dla osób, które nie chcą siedzieć przed kompem kilku godzin w ciągu jednego dnia
+ swoboda rozgrywania pojedynków, wystarczy dogadać się z przeciwnikiem
+ teoretycznie dla naszego forum jest to lepsza forma, bo uczestnicy więcej czasu spędzą na forum
- jeszcze chyba żaden turniej kilkudniowy (albo przynajmniej większość) nie zakończył się sukcesem na tym forum
- zawsze znajdzie się kilku graczy, którzy zapiszą się, a potem nie można ich złapać na forum/GG/GR, bo wyjechali/zapomnieli o turnieju/nie mają czasu/itp.
- trzeba napominać graczy, aby ukończyli swoje pojedynki
- trudno upilnować graczy, bo nie wiadomo kiedy grają. Mogą przez to łamać zasady lub niepotrzebnie się kłócić między sobą.
Ja jestem za turniejem kilkudniowym, wiem że na gr wiele razy były organizowane turnieje w których duża liczba uczestników kończyła swoje mecze w 1 dzień, no ale wątpię żeby tutaj ktoś to tak dobrze zorganizował jak Ci co robią turnieje na gr. Na pewno nie będzie tak, że wszyscy którzy chcieliby wziąć udział w turnieju będą mieli czas akurat w ten dzień, a chyba nie o to tutaj chodzi.
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 2 Sierpień 13, 20:39
W przypadku kilkudniowego turnieju z połowa zapisanych odpadnie. Jakieś 2 lata temu zrobiłem taki turniej, większość ludzi zapisanych nie stawiła się w terminie bądź zrezygnowała, odbyło się tylko kilka meczy. Osobiście byłbym za turniejem jednodniowym. Dlaczego? Po pierwsze dużo osób i tak się nie zgłosi, 4-8 graczy max. To daje nam od 2 do 3 kolejek, więc na pewno kilka godzin to nie potrwa. Najlepiej umówić się na sobotni/niedzielni wieczór, kiedy większość będzie mieć czas, założyć na gamerangerze lobby z wcześniej omówioną nazwą i hasłem, z tych co przyjdą do określonej pory rozlosować pary i rozegrać mecze. Bez późniejszych problemów czy proszenia graczy o dopełnienie kolejek .
Ja nie mam problemu , jednak limit trzech godzin robi swoje .
Zapisz mnie WSTĘPNIE na listę .
Mam tylko prośbę , bo nie mogę wchodzić do kompa po 21.00. to turniej może się
zacząć o godzinie 17.30 najpóźniej ? Czas w, w trakcie którego mogę rozegrać swoje
godziny to 11.15-21.00 .
Gra w: Stronghold & Stronghold Crusader
Wysłany: 15 Sierpień 13, 14:35
Wychodzi na to że moja wróżba się spełniła. Lepiej było zrobić jednodniowy turniej, wystarczyłaby obecność chociażby 2 graczy do rozegrania turnieju :3.
A szanowny Kupiec Hrupkuw mimo że "dał ciała" z turniejem nawet nie raczył nic tutaj napisać mimo tego że na forum wchodzi a turniej rozłożony na kilka dni to był jego pomysł.
Proszę o zachowanie kultury w swoich wypowiedziach. S.
Ostatnio zmieniony przez Siwy 18 Sierpień 13, 12:57, w całości zmieniany 1 raz
A szanowny Kópiec hrupkufff mimo że "dał dupy" z turniejem nawet nie raczył nic tutaj napisać mimo tego że na forum wchodzi a turniej rozłożony na kilka dni to był jego pomysł.
Może o czymś nie wiem, ale wygląda mi na to, że poza nim na turniej kilkudniowy głosowało jeszcze 6 osób. Nie rozumiem też, w jaki sposób "dał dupy", skoro nie brał udziału w organizacji ani rozgrywkach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum