Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Witam.
Zebrałem informacje o jednostkach w twierdzy 2.
Ważne
-Są miejsca w których mogłem się pomylić.
-Rycerza liczyłem razem z siłą konia.
-Rycerz jest prawie tak silny jak lord.
-Wojska walczyły ze sobą jednocześnie (nie po kolei), z pełnym życiem.
-W rzeczywistości jeden wskazany żołnierz jest silniejszy.
-Przyda się osobom, które chcą obliczyć siły stron w swoich mapach.
-Gdy chodzi o wojska, nie pociski napisałem maksymalną liczbę jednostek z którymi może zwyciężyć bez śmierci.
-Bandyci są liczeni z oszczepami po jednym na bandytę.
Wow, no, muszę przyznać, że mam do Ciebie podziw :O. Wszystko sprawdzić i opisać . W każdym razie, gratulacje.
Mógłbyś także opublikować analizy z Krzyżowca i 1, bo w sumie w 2 chyba nie gra tyle osób co w tych staruszków
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Gra w: Stronghold 2, Stronghold Crusader II
Wysłany: 3 Wrzesień 14, 20:41
Świetny, ciekawy materiał. Sam kiedyś próbowałem robić drobne częściowe porównania (jest to dosyć pracochłonne). Ale Twoje zestawienie jest rewelacyjne.
Czy jest różnica w sile działania zwykłej i płonącej strzały (od łucznika)?
Gra w: SH, SHC, SH2, SH Kingdoms.
Wysłany: 6 Wrzesień 14, 10:00
Jeśli w Twierdzy 2 koksownik kosztuje, ( w porównaniu do krzyżowca ) przypuszczam że coś powinno to dać. I tak robiłem to z myślą o zbalansowanej bitwie na ubitej ziemi, wiec nie będę już liczył każdej jednostki. Sam sprawdź na np. pałkarzach. To nie zajmie długo czasu i być może będzie się dało łatwo zauważyć różnice.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum