Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 17 Lipiec 12, 16:16 Weryfikacja opisu jednostek
Sława!
Chciałbym prosić ludzi, którzy grali już w Stronghold 3, najlepiej dość długo o sprawdzenie merytorycznej wartości tego opisu jednostek, który zamierzam umieścić na stronie.
"armi" przez 2 i
przy opisie włócznika napisałeś "wlocznia"
przy opisie pikiniera pisało "pike" a chyba powinno być pikę
przy opisie zbrojnych przy wymaganiach jest na końcu napisane "zbroja" a powinno być jeszcze metalowa (chyba) przy rycerzach to samo
tam gdzie noszą zbroje skórzane napisz to!
PS.niezłe!
_________________ Wywalam z tego forum z żalem...żegnajcie i przepraszam za spam itd. nie będę się mścił spamem na ludziach którzy mają rację popiszę tu jeszcze i poczekam na bana...
Dzięki za wytknięcie literówek, przyda się . Jednak co do tych zbrój (? xd) to sam nie wiem, bo w owym nadesłanym przez Taya poradniku nie było rozróżnienia... Dlatego pytam o merytorykę tego opisu, bo nie grałem ani razu w tą część Strongholda.
PS. Staraj się pisać składniej posty z wykorzystaniem wielkich liter, kropek i przecinków, a gdy robisz jakąś listę, jak powyżej, to każdy punkt zaczynaj od np. myślnika.
Przy Kuszniku:
- Są znacznie woljniejsi ( powinno być "wolniejsi )
- bełty są znacznie więskze ( powinno być "większe" )
Przy Mieczniku:
- co niejako wykulcza ( powinno być "wyklucza" )
Przy Rycerzu:
- jeździe konnej. Dzieki ( powinno być "Dzięki" )
Przy Zwiadowcy:
Potrafią posługiwać się równie sprawie łukiem ( powinno być "sprawnie" )
Chyba wszystko.
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Panowie, panowie . Dziękuję za wytknięcie literówek (co tez się bardzo przyda), ale chodziło mi o merytoryczną ocenę tego opisu, czyli o ocenę treści i zawartości przez ludzi, którzy grali sporo w Stronghold 3.
Dobra, poprawiłem wszystkie błędy. Trochę tych literówek nastawiałem ;p.
Ogólnie to super szkoda że ja nie mogłem tego zrobić bo kolega miał formata
_________________ Wywalam z tego forum z żalem...żegnajcie i przepraszam za spam itd. nie będę się mścił spamem na ludziach którzy mają rację popiszę tu jeszcze i poczekam na bana...
Hmm... Wiem, że sam opis jest nie najgorszy ;p. Jednak nigdy nie grałem w Twierdzę 3 i dalej nikt nie powiedział mi bez wątpliwości, czy w opisie nie ma jakichś błędów merytorycznych, czyli, czy niechcący nie skłamałem.
PS. TwierdzoBossie - i co, można napisać w miarę ładnego posta? Można. Już się nie będę czepiać tego przecinka i kropki... Jeszcze trochę tu pobędziesz, a może zaczniesz i ich używać .
A może napisać być na podstawie jakiejś recenzji znalezionej na innych stronach? Może po niemiecku ktoś, coś napisał bo obok Polski chyba tam jest najwięcej graczy SHx...
Niestety, ale nie mówię biegle po niemiecku . Poza tym myślę, że jednak nie ma sensu przy czymś takim bawić się w tłumaczenie... Chyba znajdzie się parę osób grających w Trójkę. Lutel nie grał trochę przypadkiem? Pisał na pewno, że w kampanii ekonomicznej jest tylko osiem misji, więc nie da się dojść do dziewiątej, gdy ktoś nie dawno pytał o to.
PS. Cóż, w szkole nie uczą jak posługiwać się forum internetowym...
@down - brawo, o to chodzi (mowa o sposobie napisania posta) .
Ostatnio zmieniony przez Siwy 18 Lipiec 12, 18:29, w całości zmieniany 2 razy
Może ktoś na forum ma twierdzę 3 to niech się wypowie...
[ Dodano: 18 Lipiec 12, 19:31 ]
niedługo kolega do mnie przyjdzie to mu to pokażę
W opisie knechtów jest takie coś:Uzbrojeni są tylko w oszczep i sztylet, którym walczą, gdy wyrzucą już swój oszczep w przeciwnika właśnie nie lepiej poprawić na: "wyrzucą już swój oszczep"i kropka?
U zbrojnych napisałeś:"i opancerzeni metalowymi zbrojami." a w Koszt napisałeś tylko zbroja.
Zaś u rycerzy napisałeś coś o płytówkach (zbrojach) ale czy twierdza 3 dzieje się w okresie w których powstały zbroje płytowe?Chyba nie...
Mógł byś się rozpisać trochę o saperach np.w jaki sposób niszczą mury itd.
Jak napisałeś o inżynierach to grafika się nie wyświetla...
Przepraszam że tak chaotycznie ale mam nadzieję ze coś zrozumiesz
Co ja mam napisać? Nie wypada mi pisać, że zagrałem chyba w trzy misje + spróbowałem trybu multiplayer i wtedy zdecydowałem się na szybkie odinstalowanie tej gry. Przecież ja ją wygrałem tutaj w konkursie .
Siwy, zapewne i tak będę musiał zaznajomić się z tą grą, bo pewnie nikt inny nie będzie chciał robić filmików na temat tej gry, ale to nastąpi dopiero za jakiś czas.
Ale jednak coś grałeś, Lutelu . A ja na oczy jej nie widziałem. Jak coś np. bardzo razi, że Knechci nie nazywają się tak, albo, że nie rzucają oszczepem to napisz. W tym rzecz .
TwierdzoBossie, zbroja skórzana czy metalowa to zawsze zbroja. Więc to zostawię na razie. Nie rozpiszę się o saperach, bo nie grałem, po to tutaj pisze, bo może ktoś ma coś do dodania. Grafika inżynierów już się wyświetla.
Co ja mam napisać? Nie wypada mi pisać, że zagrałem chyba w trzy misje + spróbowałem trybu multiplayer i wtedy zdecydowałem się na szybkie odinstalowanie tej gry.
(...)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum