Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 29 Czerwiec 11, 14:53 [mapa] Pierwsze mapy by STRONGer
Witam! Jestem nowy na tym forum, niedawno zrobiłem moje pierwsze 3 mapy do Stronghold Crusader Czytalem tez poradnik na tym forum , i trzymając sie niego zrobiłem te oto mapy:
Opis mapy:
Tę mapę najlepiej rozegrać w 2 drużynach, jedną 3 - osobową, drugą 5 - osobową.
Druzynę 3 - osobową umiescić w górach a 5 - osobowa na nizinach. Na górach nie lubią rosnąć drzewa i łąki, ale zaś góry sa bogate w surowce, a więc na nizinach jest duzo zieleni i drzew ale zas ilość surowców jest skromna.
Opis: Ach jak tu pięknie..., Ach jak tu Przyjemnie..., Ale czy na pewno jeżeli w sąsiedztwie stacjonuje twój wróg. Tę mapę najlepiej rozegrać w czterech 2 - osobowych druzynach, każda ulokowana na 1 wyspie. Pamiętaj że na mniejszych wysepkach możesz znaleźć surowce!
Trzecia mapa
Kanion Bitewny
Proszę nie zwracać uwagi na słabą jakośc minimapki!
Opis mapy:
O ten kanion walczą lordowie krzyżowscy zarówno jak i arabscy ze względu na bogatą obfitość surowców i góry które świetnie nadają się do obrony. Czy jestes gotów o niego zawalczyc?
[ Dodano: 3 Lipiec 11, 22:02 ]
Proszę o zamknięcie tematu bo nikt nie krytykuje:p
Mapy ogólnie byłyby do poprawienia jeśli chodzi o krajobraz. Jeśli chodzi o grywalność to jest dobra, bo grałem na nich...
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Gra w: wszystko i nic
Wysłany: 27 Sierpień 11, 10:57
Hmm chętnie bym ocenił, ale aktualnie nie mam cruska. Mogę jedynie ocenić minimapkę, a więc tak:
Mapa: Jesteśmy otoczeni
Mapka zapewne niedokładnie zrównoważona, krajobraz troszkę zbyt kwadratowy. Nie rób za dużo oaz jeśli już chcesz to zrób jedną dość dużą. Widzę, że stosujesz przejścia z lekkiej trawki na gęstą. Na suchej ziemi najlepiej robić drzewka oliwne po 3, 5, potem tym samym sposobem ewentualnie dodawać i wyjdzie ładny zagajniczek.
Ocena: 6,5/10
Mapa: Rajski Zagajnik
Zdecydowanie najgorsza z opublikowanych map, w crusku lepiej nie robić całej mapy trawą.
Wyspy, czy też wyspa wygląda bardzo nienaturalnie. Ogólnie mapa do poprawienie.
Ocena: 5/10
Mapa: Kanion Bitewny
Chyba najlepsza mapa. Jak na Twój poziom świetnie się prezentuje. Tutaj zauważyłem najmniejszą kwadratowość. Minimapa wygląda zachęcająco.
Ocena: 7/10
Mam nadzieję, że poziom twoich map będzie coraz lepszy.
To moje pierwsze mapy jeszcze sprzed 2 miesięcy więc mogą być niedopracowane, ale skoro oceniliście moje mapy to może wkleję jakieś mapki do SH (w SH jestem bardziej doświadczonym mapmarkerem)
Dla mnie "Jesteśmy otoczeni" i "Kanion Bitewny" są nienajgorsze krajobrazowo a co do "Rajski Zagajnik" to wygląda naprawdę nienaturalnie ale na niej się naprawdę fajnie gra
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum