Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Dla mnie najlepsze soundtracki mają gry takie jak :
Knights of the Temple ( Grałem w jedynkę, ale miałem styczność z muzyką z dwójki. Naprawdę solidna i dobra robota )
Stronghold
Trine [ Nie grałem, ale Tay mnie zainteresował tym tytułem no i przesłuchałem ]
Splinter Cell 1 oraz SC:Conviction
Alone in the dark 5 ( Też nie grałem, ale przez kumpla przesłuchałem całość na yt ^^ )
Ghost Recon 1 [ od podstawki po Island Thunder ]
Full Spectrum Warrior [ Obie części. To co tam jest to po prostu bajka ! Świetnie zmajstrowany podkład pod klimat gry ]
Tak przy okazji to jeszcze World of Warcraft ma epicki soundtrack, ale to już sieciówka ;]
Gra w: SH, SHC(wszystkie), SH2 Deluxe
Wysłany: 11 Grudzień 11, 15:31
Te które najbardziej wrył się w moją pamięć :
- Heroes of might and magic IV
- Heroes of might and magic V
- Stronghold
- Stronghold Crusader
- GTA Vice city *
- GTA San andreas *
- LOTR
- Syberia
- SYberia II
* W przypadku GTA chodzi mi o muzykę w stacjach radiowych.
_________________ Modlitwa jest największą potęgą świata. ks. Franciszek Jordan Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem - Polska jest Polską, a Polak Polakiem. Adam Mickiewicz
Need for speed underground 2 i Rider on the Storm Snoop dogga którego jestem fanem rządzi!
_________________ Wywalam z tego forum z żalem...żegnajcie i przepraszam za spam itd. nie będę się mścił spamem na ludziach którzy mają rację popiszę tu jeszcze i poczekam na bana...
Gra w: Wszystkie Strongholdy i nie tylko
Wysłany: 24 Sierpień 16, 00:07
Według mnie najlepsze soundtracki mają:
- NFS'y szczególnie Underground 2
- FIFA (cała seria wypełniona jest świetnymi piosenkami)
- Twierdza 1 i Krzyżowiec
- Gothic 1, 2, 3 (ten klimat...)
- Wiedźmin 1, 2 (nwm jak z trójką, bo nie grałem)
- The Sims 2
_________________ "Zło to zło. Mniejsze, większe, średnie, wszystko jedno, proporcje są umowne a granice zatarte. [...] Ale jeżeli mam wybierać pomiędzy jednym złem a drugim, to wolę nie wybierać wcale."
- Andrzej Sapkowski, Ostatnie Życzenie
Ooo, fajny temat! Dobry odkop, bo nie ma tu mojego posta.
W zasadzie Simon Viklund jest moim ulubionym kompozytorem za:
PAYDAY: The Heist;
PAYDAY 2;
Bionic Commando Rearmed;
Album Orbot (Nie bezpośrednio z gry, ale remix kilku piosenek z pejdeja jedynki)
Z pewnością nie każdemu ta muzyka przypadnie do gustu, ale do gier te kawałki pasują wyśmienicie.
Jest jeszcze Crypf Of The Necrodancer wraz z remixami wielu artystów. Każdy remix to inny gatunek muzyczny.
A starych gier z dobrą muzyką jest mnóstwo; niestety grałem tak dawno, że już nie pamiętam. Jedynie Heroesy 3 wbiły mi się w pamięć, szczególnie muzyka z głównego menu.
_________________ Mam tyle lat, a nadal czuję się jak dziecko. I git 🤡
Gra w: Wszystkie Strongholdy i nie tylko
Wysłany: 24 Sierpień 16, 20:12
DarnokOk napisał/a:
Ooo, fajny temat! Dobry odkop, bo nie ma tu mojego posta.
Ja to za niedługo odkopię nawet najstarsze tematy z tego działu
Ale żeby nie było offtopu, to dodam jeszcze, że bardzo podobała mi się ścieżka dźwiękowa z gier z serii Total War (szczególnie Rome i Medek II) oraz niektóre kawałki z Saint's Row 3 i 4. W sumie w M&B Ogniem i Mieczem też był dosyć ciekawy soundtrack.
_________________ "Zło to zło. Mniejsze, większe, średnie, wszystko jedno, proporcje są umowne a granice zatarte. [...] Ale jeżeli mam wybierać pomiędzy jednym złem a drugim, to wolę nie wybierać wcale."
- Andrzej Sapkowski, Ostatnie Życzenie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum