Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 1 Kwiecień 11, 18:26 [porównanie] Wilk czy Wieprz ?
Witam,
Co sądzicie o tym , czy lepszy jest Wilk[b/] , czy [b]Wieprz ?, obaj siali postrach wśród innych w Stroghold 1, ale czy jest tak w Krzyżowcu ? , - Sami ocencie.
Gra w: SH1,SHC
Wysłany: 1 Kwiecień 11, 18:40
W stronghold 1 mieli określone wszystko, a w crusaderze sporo też zależy jak damy się im rozwijać. Wiadomo, że Wilk lepszy. Zbrojni, pikinierzy, kusze, arabowie i przeróżne pułapki, a wieprz kusze, pałki i katapulty.
_________________ Głowa bez pamięci to Twierdza bez garnizonu.
Napoleon Bonaparte
Wieprz często atakuję rekrutuje kuszników oraz często atakuje ale jednak wilk z 50%/100% łatwością odeprze atak przeciwnika . Ponieważ ja sam potrzebuje 350 HA aby go pokonać a co dopiero przeciwnik komputerowy .
Gra w: Sh+SHC
Wysłany: 1 Kwiecień 11, 20:16
Hmm, na samym poczatku Wieprz potrafi nas zaspamowac palkami i sladowymi ilosciami kusz, co nie jest przyjemne. Lecz Wilk zaczyna byc lepszy na dluzsza mete i deklasuje Wieprza.
_________________ One, two Freedy's comming for you... Three, four better lock your door... Five, six grab a crucifix... Seven, eight better stay up late... Nine, ten never sleep again...
Co do mojego zdania, to ja jestem zdecydowanie za Wiprzem. Może i Wilk, jest lepszy w atakach, ale za to, jego twierdzę można dosyc łatwo przejąc. Z Wiperzem jest już większy problem, narobi on sobie kuszników, i właśnie dzięki nim jego twierdza jest trudna do oblężenia.
Gra w: Sh+SHC
Wysłany: 2 Kwiecień 11, 11:40
Bernkow napisał/a:
ale za to, jego twierdzę można dosyc łatwo przejąc
Buhahaha
Twierdza Wilka jest chyba jedna z najtrudniejszych do zdobycia, Wieprz stawia kusze moze na 2, 3 wiezach, ktore latwo rozwalic trebkami. A Wilk jest dobry w ataku i obronie, oraz ma dobra gospodarke, czego o Wieprzu powiedziec nie mozna.
_________________ One, two Freedy's comming for you... Three, four better lock your door... Five, six grab a crucifix... Seven, eight better stay up late... Nine, ten never sleep again...
Co do mojego zdania, to ja jestem zdecydowanie za Wiprzem. Może i Wilk, jest lepszy w atakach, ale za to, jego twierdzę można dosyc łatwo przejąc. Z Wiperzem jest już większy problem, narobi on sobie kuszników, i właśnie dzięki nim jego twierdza jest trudna do oblężenia.
Wilk też robi kuszników i to w znacznie większej ilosci niż wieprz .Po prostu wszystko przemawia za wilkiem a zamek już w szczególności. Jego zamek składa się z kilku warst murów + 4 baszty a wieprzka? jedna lub dwie baszty i jedna warstwa niskiego muru, wystarczy pare strarzałów katapultami wieprz ma dziure w zamku .
Wilk też robi kuszników i to w znacznie większej ilosci niż wieprz .Po prostu wszystko przemawia za wilkiem a zamek już w szczególności. Jego zamek składa się z kilku warst murów + 4 baszty a wieprzka? jedna lub dwie baszty i jedna warstwa niskiego muru, wystarczy pare strarzałów katapultami wieprz ma dziure w zamku .
Nie sądzę, że Wilk robi więcej kuszników, gdyż tak nie jest. Wieprz jest znany z tego, że w swojej Twierdzy robi wielu kuszników i właśnie dzięki temu trudno na jego fortecy przeprowadzić oblężenie.
Zobacz sobie w Stronghold (Twierdza 1), że już tam Wieprz jest z tego znany, iż robi wielu kuszników.
Gra w: SH, SHC(wszystkie), SH2 Deluxe
Wysłany: 13 Kwiecień 11, 11:11
Tak jak napisał Lowcakur na Wieprza kuszników wystarczą trebusze, którymi burzysz baszty. A jak nie chcesz trebuszami to wystarczy 80 HA i 40 tarcz, efekt ten sam a nawet lepszy bo jeszcze kuszników na zamku zabijesz.
_________________ Modlitwa jest największą potęgą świata. ks. Franciszek Jordan Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem - Polska jest Polską, a Polak Polakiem. Adam Mickiewicz
ale za to, jego twierdzę można dosyc łatwo przejąc
Buhahaha
Twierdza Wilka jest chyba jedna z najtrudniejszych do zdobycia, Wieprz stawia kusze moze na 2, 3 wiezach, ktore latwo rozwalic trebkami. A Wilk jest dobry w ataku i obronie, oraz ma dobra gospodarke, czego o Wieprzu powiedziec nie mozna.
Każdy ma prawo do własnego zdania...
Wg. mnie lepszy Wilk, jak już wiele osób wspomniało, ma silną gospodarkę, dużo żołnierzy i w 100% jest lepszy od wieprza a w 60% od Rysia
_________________ Mam tyle lat, a nadal czuję się jak dziecko. I git 🤡
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader
Wysłany: 13 Kwiecień 11, 15:38
DonKamillo napisał/a:
Przecież to bot... 20-30 katapultami można mu rozwalić wszystko zostawiając tylko siedzibę i nic więcej a trwa to kilkanaście serii strzałów katami...
Ale nie chodzi tu o łatwość pokonania bota, bo to chyba każdy przeciętny gracz umie, ale o ogólną siłę w żołnierzach i gospodarce. Wg. mnie pod ocenę zamku podpada rozmieszczenie obrony w sensie strategicznym, a nie tylko łatwość zdobycia. We wszystkich tych aspektach przeważa Wilk, nie ma co do tego wątpliwości, więc zdecydowany głos na Wilka ode mnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum