Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
SH na pewno nie jest symulatorem zamku ale SHC już pewnie można tak nazwać. SH 3 które wyjdzie pewnie będzie idealnie pasowało do określenia "symulator zamku".
Gra w: Wszystkie :)
Wysłany: 31 Lipiec 11, 18:26
DonKamillo napisał/a:
SH na pewno nie jest symulatorem zamku ale SHC już pewnie można tak nazwać. SH 3 które wyjdzie pewnie będzie idealnie pasowało do określenia "symulator zamku".
Twierdza Krzyżowiec też skupia głównie się na bitwie i oblężeniach... Twierdza 2 to już prawdziwy symulator zamku! Królewskie uczty, turnieje rycerskie, jarmarki, strażnicy dzięki którym nie okradają nas złodzieje, czy choćby to, że musimy dbać o czystość w naszym zamku!
Gra w: SH1, SHCrusader, SH2
Wysłany: 31 Lipiec 11, 21:29
To zależy co się kryje pod słowem Symulator. Twierdze 2 trudno porównać do prawdziwego Średniowiecznego życia, bo wiele elementów wyglądało inaczej, ale twórcy oddali w pewnym stopniu życie Średniowieczne.
Moim zdaniem wszystkie części podają się za "symulator zamku". gdyż w każdej trzeba budować i rozwijać swój zamek. Oczywiście, jak mówił Dizzt, również żadna nie przynosi nam całej zabawy w średniowiecze - gdyby taka gra miałaby powstać, to pracę nad nią trwały by więcej niż 10 lat, a i tak nie dała by nam wszystkiego.
Moim zdaniem wszystkie części podają się za "symulator zamku". gdyż w każdej trzeba budować i rozwijać swój zamek. Oczywiście, jak mówił Dizzt, również żadna nie przynosi nam całej zabawy w średniowiecze - gdyby taka gra miałaby powstać, to pracę nad nią trwały by więcej niż 10 lat, a i tak nie dała by nam wszystkiego.
Bez przesady. To, że materiał do przedstawienia był by ogromny to fakt ale w 2-3 lata można by zrobić bardzo dobry symulator zamku. Nie byłby idealny ale na jego podstawie można robić coraz lepsze kolejne części tak jak ewoluowały np. Simsy...
W ogóle może twórcy gry zaskoczą nas jakimś nowym trybem gry którego celem będzie właśnie wybudowanie zamku... Jakiś rozbudowany tryb "Budowniczy zamku" czy jak to się nazywały z SHC... nic o tym nie pojawia się w wywiadach i zapowiedziach gry bo szczerze mówiąc nie dużo o tym czytałem.
SHC napewno nie jest symulatorem zamku, SHC jest bardziej oparty na wojnie i bitwach, ale SH i SH2 już mozna nazwać symulatorem zamku poniewaz jest przyjemny sredniowieczny klimat
Luzik. Posty wygasną za jakiś czas (normalnie bym wydzielił nowy wątek, ale tu chyba się nie obrazicie za to ). Witamy koleżankę na forum, na którym od czasów T-Rex nie zagościła żadna dziewczyna - życzymy przyjemnego pobytu.
Och dziękuję Miło, że ktoś mnie tak ciepło przywitał Już prędzej dodawałam wpisy do Księgi Gości, ale w końcu zapisałam się to i jest miło :]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum