Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 8 Lipiec 11, 15:46 Efekt pół zniszczonej wieży
Dzisiaj bawiłem się w strongholdzie niszcząc baszty kwadratowe trebuszami. Nastawiałem około 25-30 baszt i 65 trebuszy. Jednym uderzeniem niszczyły się około 2-3 wieże, nagle spostrzegłem, że jedna z nich zburzyła się w taki efekt jak w kampani strongholda w misji o obronie klasztoru: http://imageshack.us/phot.../560/wtfwy.png/
Zrobiłem to przypadkiem, czy da się jakoś prościej uzyskać ten efekt?
Gra w: SH, SHC(wszystkie), SH2 Deluxe
Wysłany: 8 Lipiec 11, 15:49
W Crusaderze burzenie tak wież to standard (w moim wykonaniu oczywiście), jeżeli zburzycie tak wieże np. Saladynowi to on jej nie zburzy i zarazem nie odbuduje.
Co do uzyskania takiego efektu to nie znam innego sposobu niż nawalanie z katapult, czy z trebuszy.
_________________ Modlitwa jest największą potęgą świata. ks. Franciszek Jordan Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem - Polska jest Polską, a Polak Polakiem. Adam Mickiewicz
Też mi odkrycie xD. Po prostu - burzysz wieżę katapultami/trebuszami i zostają takie ruiny. Najlepiej jest to robić jednym trebuszem, bo burząc wieżę kilkoma, kamień pierwszego trebusza zniszczy wieże do tych właśnie ruin, które chcesz uzyskać, ale następny zburzy te ruiny już do gruzów na ziemi .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum