ZalogujRejestracjaSzukaj U�ytkownicy MedaleZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo�ciGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij

Poprzedni temat «» Następny temat
Trick
Autor Wiadomość
bartek9007 
Osadnik

Medale: Brak

Wysłany: 23 Maj 11, 22:17   Trick

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak się zostawia płotki od zagród czy jabłonki w sadzie? Jak zrobić śnieg z piany? W poradniku jest to opisane, ale jakoś mi nie wychodzi - czy ja coś źle robię, czy może nie rozumiem czegoś z porad?

Stawiam zagrodę, "kamieniuję" najmniejszymi kamieniami od drogowskazu płotki, burzę i zostają kamienie, a po ich zmazaniu nic nie ma....

I czy jest możliwe pozbycie się placu przed koszarami, kotłem, czy cechami inżynierów i kopaczy?

pzdr

Aragorn 
Mieszczanin

Gra w: SH, SHC, SH2

Wysłany: 24 Maj 11, 06:42   

Też miałem ten problem.
Musisz osiągnąć limit skał, czyli zrobić ich tyle, aż przestaną się pojawiać (ja zazwyczaj trzymam mysz ze skałami i jeżdżę po wybranym krańcu mapy w te i we wte). Dopiero 'niewidzialne' skały dają potrzebny efekt. Po zrobieniu tricków można usunąć skały, wszystko będzie działało.

Mi się póki co udało tylko zostawić sam plac, niestety, ale może ktoś będzie wiedział (mi by się też przydało).
Co od koszar, to da się zostawiać same tarcze, dzwonki czy worki treningowe. Dobre jak robisz jakiś obóz banitów.
I'm Richard the Undead Warlock, Master of Magma, Chief Warlock of the Broders of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of Bones, Master of Fire, Emporor of the Black, Lord of the Undead and the Mayor of the little village up the coast.

Threeth 
Dzielny wojak

Wysłany: 24 Maj 11, 16:26   

Nie wiem czy zauważyłeś, ale mapka pomocnicza po coś jest, a jeśli masz sh1, to i tak jest to tam wytłumaczone bardzo dobrze, a jak nie w temacie to w postach pod nim. Poza tym tamten temat spełnia rolę FAQ trików edytorskich. Tak więc nie widzę najmniejszego powodu, by zakładać nowy temat.

bartek9007 
Osadnik

Wysłany: 25 Maj 11, 12:20   

No właśnie niespecjalnie jest wytłumaczone, bo tu mi kolega mówi, że mam robić kamieni do wyczerpania, a tam jest to napisane w taki sposób że niekoniecznie można się domyślić o co tak naprawdę chodzi.

Mam pytanie - jak zastosować trick z usuwaniem ziemi przed np cechem inżynierów, bo to też nie wychodzi - w samouczku podane jest żeby usunąć mur, ale w sumie nie wiadomo jaki i jak - czy mógłby to ktoś objaśnić?

Threeth 
Dzielny wojak

Wysłany: 25 Maj 11, 18:27   

Nie mur, tylko palisadę. Jeśli się nie mylę to trzeba postawić na ów palisadzie kamienną wieżę i zburzyć ją. Na przyszłość zadawaj pytania w poradniku, ponieważ gdy ten temat się zakopie w dziale, to nikomu nie pomoże, a poradnik jest podklejony.

Odpowiedz do tematu