Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 12 Czerwiec 11, 10:38 [problem techniczny] Blue Screen
Mam problem z Stronghold, który polega na tym że jak wyłączam grę to bojawia mi się tzw. Blue Screen. Gram na laptopie z Pendrive, i to nie jest wina wymagań ani Pendrive bo jak gram w Stronghold Crusader na tym samym Pendrive i kompie wszystko działa.
Odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz gre... Jeśli to nie pomoże to nie wiem co zrobić ...
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
Na Pendrive? Ktoś tu chyba z impry wrócił nieżywy (ciekawe co było ), ja skopiowałem zainstalowaną twierdzę na PenDrive i gram z twierdzą na PenDrive nie wklejając na dysk. Wszystko działa z krzyżowcem, tylko z jedynką jest tak pod koniec, jak grę wyłączam, spróbuję z tym żyć, no chyba że ktoś coś wymyśli
Rozwiązaniem powinien być reinstall a jak nie pomoże to instalacja z innej kopii gry. Jeśli posiadasz oryginał to możesz ją legalnie ściągnąć np. z jakiegoś warezu. Jeśli nie masz oryginalnej to możesz również ściągnąć lecz nie legalnie. W każdym razie musisz zainstalować z innej kopii.
To też zależ od tego jaką ma wersje (orginał lub pirat). W piratach często tak jest ale jeśli to jest orginał to oznacza, że masz porysowaną lub wybrudzoną płyte. I z takiej płyt przerzuciłeś na PenDrive.
Ostatnio zmieniony przez Kacper 17 Lipiec 11, 11:19, w całości zmieniany 1 raz
Co to znaczy pirat? Pirat to każda gra która nie jest oryginalna. Ale każdy "pirat" to kopia z płyty oryginalnej a pliki to nie są buty, że można je podrobić i będą miały słabszą jakość. To co jest na płycie oryginalnej to przeważnie jest w każdej kopii ściąganej.
Gra w: SH, SHC(wszystkie), SH2 Deluxe
Wysłany: 17 Lipiec 11, 12:22
DonKamillo, nie da się dokładnie wszystkiego przegrać, podczas przegrywania z płyty oryginalnej na inną płytkę przeważnie występują błędy.
_________________ Modlitwa jest największą potęgą świata. ks. Franciszek Jordan Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem - Polska jest Polską, a Polak Polakiem. Adam Mickiewicz
Jakie? Nigdy się nie spotkałem, żeby były jakieś problemy z kopiowaniem zawartości płyty a przez 5 lat byłem uploaderem na pewnym nie ważne jakim warezie więc trochę plików przez mój dysk przeleciało. Jak się czegoś nie skopiuje to tego nie ma i gra w ogóle nie działa.
Jedyne z czym mogą być problemy to np. błędy CRC przy pakowaniu ale to inna sprawa...
Wysłany: 17 Lipiec 11, 17:11
Ja się na tym nie znam, ale jak przegrywałem to wyskakiwały mi jakieś błędy (nie pamiętam, bo to było lata temu, a po drugie nie zwracałem uwagi), lecz i tak dawałem Ignoruj i wszystko się na końcu ładnie przegrało. Ale coś tam jednak było...
_________________ Modlitwa jest największą potęgą świata. ks. Franciszek Jordan Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem - Polska jest Polską, a Polak Polakiem. Adam Mickiewicz
Wysłany: 17 Lipiec 11, 17:33
Ale i tak z grą było wszystko w porządku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum