Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
I nie wiedzieć czemu żołnierze wejdą pod samą bramę po schodkach, wrogowie ją nawet zburzą, ale za nic w świecie nie chcą przez nią przejść - szukają alternatywnych przejść - a gdy ich ich pozbawię niby mogą pójść na dwór, ale nie idą, tylko stoją. Co z tym zrobić? Czy rzecz tkwi w moim błędzie, przy tworzeniu stopni? Niby nie jest to tragedia, ale brama jest po to żeby jej używać a nie dymać na około.
Myślę, że problem tkwi w minimalnie za wysokich stopniach przy bramie. [ Dokładnie chodzi o to, które są najbliżej bramy ] Żołnierze najwyraźniej widzą przeszkodę, z której nie zeskoczą. Musisz obniżyć to trochę jeszcze lub wykombinować coś innego. Problem leży generalnie w za wysokiej warstwie. [ Wg mnie ]
Kombinowałem z tym trochę i najwyraźniej istnieje tylko jedna wysokość, z której oni przez tą bramę mogą przejść i niestety nie będzie łatwo tego znaleźć...
Nie lepiej zwykłe schody? mnie nigdy nie zawiodły. Po prostu w miejscu gdzie postawisz bramę odliczasz gdzie zacząć (uwzględnij kawałek muru, od którego zaczynasz, ja zazwyczaj od końca bramy) i już!
To jest niewykonalne - żołnierz nie przejdzie o bramy z muru! Zastąpiłem to w inny sposób - jedną kratkę terenu na podobnej wysokości jak brama dałem przed nią i zamaskowałem blankami, pozostałe stopnie z kamieni mogły zostać - chodzi o pojedyńczą kratkę terenu, potrzebną do wejścia.
Na poparcie mojej tezy i rozwiązania podaję przykład Helmowego Jaru z paczki map LOTR - tam podejście pod bramę zastanawiało pojedynczą linią gołej ziemi centralnie na środku tego podestu do głównej bramy. Autor nie miał wyjścia i musiał umożliwić jednostką wyjście (rzuca się też w oczy, że atakując jazdą z wnętrza tarany jadące na bramę, rycerze wyjeżdżają strasznie powoli i pojedynczo - jest tylko jedno pole, którym mogą wyjść=
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum