ZalogujRejestracjaSzukaj U�ytkownicy MedaleZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo�ciGrupyStatystyki

Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Bordinio
30 Sierpień 11, 13:08
Moja mapa
Autor Wiadomość
adi142 
Wolny chłop

Medale: Brak

Wysłany: 23 Marzec 11, 21:09   Moja mapa

Witajcie! Tworzyłem dużo map w Stronghold 1 i myślę że sporo się nauczyłem. Przedstawię wam jedną z moich lepszych map. Nazywa się ona "Obrona granic". Zamierzam robić kampanię. Mam już około 1/2 pojedynczych map. Chciałbym byście ocenili tą mapę, wtedy zobaczę co mam poprawić i zmienić w innych mapach. Nie patrzcie na zamek tylko na krajobraz :D bo zamek robiłem na szybko żeby tak pusto nie było xD Zwierzęta jeszcze się nie rozbiegły i dlatego taki kwadrat, postarajcie się nie zwrócić większej uwagi na to, to tylko tak brzydko na minimapce wygląda...
http://hotfile.com/dl/111...granic.map.html

Minimapa.png
Plik ściągnięto 4288 raz(y) 29,47 KB

Skryty w cieniu 
Wolny chłop

Gra w: Sh1,ShC,minecraft

Wysłany: 24 Marzec 11, 15:39   

Nawet fajna mapka, ja powiem tak:

Krajobraz:
Fajny, chociaż przy zamku jest trochę pustawo, a brody przez rzekę są wypukłe ponad poziom wody i to wtedy tak nienaturalnie wygląda, ale ogółem krajobraz ok :-) 7,5/10

Fabuła:
Mi się wydaję trochę dziwna.W mapa nazywa się "Obrona Granic", a w fabule pisze o założeniu obozu na granicach ziem Wieprza...Nie wiem może ja źle zrozumiałem.Poza tym powinna być trochę dłuższa i dokładniejsza. 4,5/10

Poziom Trudności:
Zbyt łatwa, nawet da się grać, ale gdyby nie ta fabuła to by było lepiej 5/10

Moim zdaniem powinieneś jeszcze dużo po ćwiczyć, ale nie zniechęcaj się każdy mapker tak zaczyna.

adi142 
Wolny chłop

Wysłany: 24 Marzec 11, 19:13   

Co poćwiczyć? Nie oceniaj fabuły bo jest wycięta z kampanii!! Chodziło mi o ocenę samej mapki i krajobrazu.
Cytat:
Moim zdaniem powinieneś jeszcze dużo po ćwiczyć, ale nie zniechęcaj się każdy mapker tak zaczyna.

Ja wcale nie zaczynam, tworzę mapki od ponad roku, zwykle nie mam czasu, ale co jakiś czas zrobię jakąś mapkę (tak co tydzień, dwa).

DonKamillo 
Dzielny wojak

Wysłany: 26 Marzec 11, 03:17   

Nawet fajnie ale popraw "flow" w krajobrazie i będzie super.

adi142 
Wolny chłop

Wysłany: 26 Marzec 11, 07:39   

A konkretnie to co jest źle?

przemusio 
Piechur

Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),

Wysłany: 26 Marzec 11, 08:47   

Góry rób ręcznie. Te z narzędzi 'góra' i 'wzgórze' są co najmniej brzydkie - możesz je potraktować wyrównaniem. Poza tym mapa jest wszędzie płaska - możesz lekko popodnosi gdzieniegdzie teren. Bagno mi się tak jakby znikąd wydaje. Rzeka rozlewa się pod za dużymi kątami i za szeroko.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi