Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Witajcie! Tworzyłem dużo map w Stronghold 1 i myślę że sporo się nauczyłem. Przedstawię wam jedną z moich lepszych map. Nazywa się ona "Obrona granic". Zamierzam robić kampanię. Mam już około 1/2 pojedynczych map. Chciałbym byście ocenili tą mapę, wtedy zobaczę co mam poprawić i zmienić w innych mapach. Nie patrzcie na zamek tylko na krajobraz bo zamek robiłem na szybko żeby tak pusto nie było xD Zwierzęta jeszcze się nie rozbiegły i dlatego taki kwadrat, postarajcie się nie zwrócić większej uwagi na to, to tylko tak brzydko na minimapce wygląda...
http://hotfile.com/dl/111...granic.map.html
Gra w: Sh1,ShC,minecraft
Wysłany: 24 Marzec 11, 15:39
Nawet fajna mapka, ja powiem tak:
Krajobraz:
Fajny, chociaż przy zamku jest trochę pustawo, a brody przez rzekę są wypukłe ponad poziom wody i to wtedy tak nienaturalnie wygląda, ale ogółem krajobraz ok 7,5/10
Fabuła:
Mi się wydaję trochę dziwna.W mapa nazywa się "Obrona Granic", a w fabule pisze o założeniu obozu na granicach ziem Wieprza...Nie wiem może ja źle zrozumiałem.Poza tym powinna być trochę dłuższa i dokładniejsza. 4,5/10
Poziom Trudności:
Zbyt łatwa, nawet da się grać, ale gdyby nie ta fabuła to by było lepiej 5/10
Moim zdaniem powinieneś jeszcze dużo po ćwiczyć, ale nie zniechęcaj się każdy mapker tak zaczyna.
Gra w: czasami zrobię mapę na konkurs (SH/ SHC),
Wysłany: 26 Marzec 11, 08:47
Góry rób ręcznie. Te z narzędzi 'góra' i 'wzgórze' są co najmniej brzydkie - możesz je potraktować wyrównaniem. Poza tym mapa jest wszędzie płaska - możesz lekko popodnosi gdzieniegdzie teren. Bagno mi się tak jakby znikąd wydaje. Rzeka rozlewa się pod za dużymi kątami i za szeroko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum