Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Według mnie to chyba najwspanialszym imperium było imperium Aleksandra Macedońskiego. Przed dalszymi podbojami powstrzymała go chęć powrotu wojska. Gdyby nie to, myślę, że dokonałby wielkich podbojów.
Imperium Rzymskie nie było dobrze zarządzane przez co upadło i dlatego wybrałem A. Wielkiego ;p
Ostatnio zmieniony przez Bordinio 19 Grudzień 08, 13:29, w całości zmieniany 1 raz
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader
Wysłany: 19 Grudzień 08, 15:54
Jakby nie patrzeć, Ruskie już od lat się świetnie trzymają, a zachód tylko raz zajął Moskwę (tak, my to zrobiliśmy! Co prawda "Rok 1612" to nędzny film, ale niech Niemcy i Żabojady oglądają - tak się zdobywa wschód, husarią, a nie francuską piechotą i Wehrmachtem! ). Bieda, i owszem. Ale się świetnie trzymają.
Imperium Napoleona było nietrwałe, tak jak nietrwała będzie UE - jest zbyt wiele różnic między poszczególnymi ludami Europy, że całkowita integracja nigdy się nie uda. A zamordyzm napoleoński, oparcie kraju na podbojach i armii tym bardziej temu nie sprzyjał. Podobnie z Aleksandrem Wielkim - zdobywał, ale zbyt szybko. Zamiast wynarodowiać poszczególne plemiona, robić z nich drugich Greków, stworzył mieszaninę koczowniczych ludów pod wodzą Greków, które scalała jego osoba. Macedończyk umarł, umarło i jego imperium.
_________________ "Crux - półmityczna legenda forum" - Siwy
"...na dłuższą metę nie opłaca się ufać żadnym politykom, zaś w krótkiej perspektywie co najwyżej tym, którzy nie mają nic do stracenia (a póki Crux nie założy nam jakiejś nowej Żelaznej Gwardii, o tych ostatnich możemy tylko pomarzyć)" - Lord Smerf
Cóż - niech żyje królowa. Cokolwiek by nie było to wspaniali Angole zajęli pół świata i stworzyli największe imperium na świecie. No i nie pozapinajmy że boom przemysłowy nastał w Wielkiej Brytanii, boom, który odmienił całkowicie życie ludności.
Głos na Wielką Brytanię.
Ostatnio zmieniony przez Panzer 20 Grudzień 08, 09:31, w całości zmieniany 1 raz
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader
Wysłany: 20 Grudzień 08, 17:48
Cytat:
Brakuje mi współczesnych Chin
Nie będzie żółtek pluł nam w twarz!
_________________ "Crux - półmityczna legenda forum" - Siwy
"...na dłuższą metę nie opłaca się ufać żadnym politykom, zaś w krótkiej perspektywie co najwyżej tym, którzy nie mają nic do stracenia (a póki Crux nie założy nam jakiejś nowej Żelaznej Gwardii, o tych ostatnich możemy tylko pomarzyć)" - Lord Smerf
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum