Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 6 Październik 10, 17:33 Polskie zamki (dodatek do strongholda)
Przez ostatnie dni pracowałem nad dziesięcioma losowo wybranymi polskimi zamkami w strongholdzie.
7 mapy oblężenia:
1. Chęciny- Zamek na grzbiecie górski ,w misji musimy zabić wszystkie wrogie jednostki.
2. Brodnica- Potężna twierdza otoczona fosą ,bronimy lub zdobywamy zamek.
3. Krępcewo- Zamek z dość nietypową fosą ,bronimy lub zdobywamy zamek.
4. Wleń- Mały zamek na wzgórzu ,bronimy lub zdobywamy zamek.
5. Łęczyca- Duża twierdza otoczona fosą ,bronimy lub zdobywamy zamek.
6. Czocha- Mały zamek na wzgórzu koło rzeki ,bronimy lub zdobywamy zamek.
7. Czersk- Zamek podobny do Łęczycy ,bronimy lub zdobywamy zamek.
3 mapy inwazji:
1. Ojców- Zamek położony na grzbiecie górskim. Jedyna droga do niego prowadzi przez drewniany most. W misji idziemy z bardzo dużą armią lecz garnizon zamku jest potężny ,a kiedy przejdziemy przez bramę czeka nas piekło przez które przejdzie wyłącznie duża armia wojowników.
2. Będzin- Zamek położony na wzgórzu. Bronimy go przed wieloma powtarzającymi się najazdami.
3. Smoleńsk- Zamek położony na skalistym wzgórzu. Prowadzi do niego tylko jeden wąski przesmyk przez co trudno jest zniszczyć nawet małą bramę. Najeżdżamy na niego ogromną armią ,ale czy damy radę przeprawić ją przez wąski przesmyk?
Zamki są wiernie odtworzone ,ale mapy też nie są doskonałe bo nie jestem bardzo doświadczony. Mimo to zdobywanie i bronienie tych zamków sprawiało mi przyjemność i mam nadzieje ,że wam też sprawi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum