Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 31 Styczeń 09, 06:08 II Wojna Światowa (Hearts of Iron)
II Wojna Światowa, gra z serii Europa Universalis, znana szerzej w świecie pod nazwą Hearts of Iron, to strategia osadzona w czasie największego konfliktu w historii. Obejmuje okres od roku 1936 do 1948. W tym czasie możemy próbować ratować Polskę przed atakiem Rzeszy, wziąć udział w wojnie domowej w Hiszpanii, jednym słowem próbować zmieniać historię.
Ci, którzy grali w II Wojnę Światową z pewnością wiedzą, że jest to gra bardzo trudna. Mi osobiście nie bardzo to wszystko wychodzi . Grając Francją usiłowałem pomóc Polsce, przeszedłem przez Belgię i władowałem się Niemcom w niebronione regiony Kolonii i Saarbrucken. Zdobyłem jeszcze kilka prowincji na zachodzie i choć zebrałem prawie wszystkie możliwe dywizje, utknąłem, wkurzyłem i przestałem grać .
Ostatnio, grając sobie Polską, wypowiedziałem wojnę państwom bałtyckim, z pomocą przyszli mi Niemcy, i podzieliliśmy te państwa między sobą. Następnie Niemcom wojnę wypowiedziało ZSRR. Po paru miesiącach wypowiedziało ją także mnie. Zająłem część Białorusi, ale na tym mój pochód się skończył i musiałem rozpaczliwie bronić tego, co miałem, a w tym czasie Niemcy dochodzili pod Moskwę... Po 3 latach wojny wypowiedzieli nam wojnę Alianci, i zaczęliśmy się wycofywać także z Rosji. Ostatecznie przegrałem w '41. Potem jeszcze jako satelita z ZSRR zajęliśmy całą Europę zachodnią .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum