Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Powiem, szczerze że bardzo się napaliłem na SHX, jednak po pierwszej grze, mój zapał szybko ostygł. Nastawiłem się na coś bardziej zaskakującego, ale wydaje mi się, że autorzy poszli na łatwiznę, nie zmienili wiele, praktycznie nic, to że można mieć o dużo więcej żołnierzy jakoś mnie nie przekonuje, więc dla mnie lepsza jest wersja poprzednia.. Hmm... kombinowanie na siłę, bardzo możliwe.
Jak dla mnie to kolejny sposób aby troszkę dorobić na graczach SHC przez FireFly:) Może zbierają na jakąś superprodukcje ... Stronghold 4 ? któż to wie...
Według mnie to SCE było tylko po to, aby coś zarobić. Wszyscy chcieli kupić rozszerzoną i grywalniejszą wersję ich ulubionej gry. Niestety okazała się kaszanką. Moce i zwiększony limit jednostek zamieniają rozgrywkę w rzeźnię. Cała gra opiera się teraz na jak największej masakrze jednostek przeciwnika. Moce stworzyły grę zbyt trywialną. Nie ma tutaj już nic ze strategii. Atakujesz na pałę z tyloma jednostkami, ile uda ci się zwerbować.
Ocena: Totalny niewypał!
Ostatnio zmieniony przez Bordinio 20 Grudzień 08, 18:33, w całości zmieniany 1 raz
Grałem w Extreme i jak dla mnie to totalny nie wypał, co z tego że można mieć po kilka tysięcy jednostek jak potem nie ma co z nimi robić 0 taktyki tylko wszystkim się atakuje a te moce to już w ogóle beznadzieja, a w ogóle to jak już mam kilka tysięcy jednostek to gra mi laguje xD
Podsumowywując gra wywarła na mnie najgorsze wrażenie z pośród wszystkich części SH. Do SH2 i SHL czasami wracam, raz na jakiś czas fajnie jest w nie zagrać ale w SHE ode chciało mi się grać po kilku godzinach
_________________ Vanitas vanitatum et omnia vanitas
Zdecydowanie odradzam, chcieli poprawić grę a tylko ją zepsuli . Nie znalazłem plusów więc wypisze "-"
-zero taktyki
- przy większej ilosci wojska częste lagi
- np szczur atakuje rycerzami i zbrojnymi
-"moce" np kamienie lub szczały z nieba które niewątpliwie zepsóły klimat twierdzy
Zgadzam się z Kamilsoonem armia sama się produkuje nie potrzebnie
niektóre misje są za trudne, a ostatnia szczególnie
przeciwnicy jak wilk, lwie serce, wieprz atakują niewolnikami i innymi arabskimi jednostkami
w kilku misjach produkują się prawie sami niewolnicy i kilka lepszych jednostek co to za bitwa?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum