Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: SH1 HD, SHC HD, SH2
Wysłany: 8 Marzec 10, 13:00
Ja miałem podobny problem z Medieval 2 Total War. Przyniosłem do Traka (serwis komputerowy) komputer i powiedzieli mi, że wystarczy... odkurzyć. Inne gry mi także nie działały, oprócz takich słabszych (w sensie jakościowo, graficznie), jak Twierdza Krzyżowiec, ale Twierdza 2 już ma duże wymagania, więc podobnie jak mi Medieval może Ci nie działać.
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader
Wysłany: 8 Marzec 10, 16:50
Należy również pamiętać, że wnętrze jednostki centralnej komputera należy odkurzać ostrożnie, używając, np. odkurzacza o niskich obrotach z funkcją dmuchania. Są też specjalne detergenty do pozbywania się kurzu. Możesz również poszukać innych sposobów na googlach.
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader, SC Extreme
Wysłany: 8 Marzec 10, 18:12
Och, jak ja sobie przypomnę te resety... Też kiedyś miałem podobny problem - komp się zawieszał praktycznie co chwilę. Próbowałem jak debil różnych głupot - formaty, defragmentacje, skany, blokowanie części dysku... A wystarczyło tylko odkurzyć kompa w środku . I Tobie właśnie to sugeruję. Weź se odkurz komputer pod blachą i będzie śmigać jak nowy ;].
davis140, dmuchanie to kiepski pomysł. Zakurzysz wszystko dookoła... Płyta główna nie jest na tyle delikatna, żeby nie można jej było potraktować odkurzaczem. Oczywiście trzeba zachować podstawowe zasady ostrożności i pilnować, żeby nie uderzyć w nią rurą
Natomiast wszelkie detergenty i sprężone powietrze w puszce całkowicie odradzam. Takimi wynalazkami bardzo łatwo spowodować spięcie, które może całkowicie zniszczyć płytę lub/i inne podzespoły.
Zanim dalej będziecie ciągnąć temat czyszczenia komputera, poczekajcie na odpowiedź autora tematu.
Gra w: Twierdza Krzyżowiec 1,2 extreme
Wysłany: 5 Maj 10, 12:05
Miałem tak samo, jednakże mi się wyłączyło przy grach typu Assassin's Creed, Crysis, takich dość wymagających, robiłem format defragmentacje i nic, jak u kolegi Porałem sterowniki(NAJNOWSZE )( Z ORYGINALNEJ STRONY RADEON) I śmiga nie wyłącza się także zanim zaczniesz próbować drastychnych metod, najpierw spróbuj właśnie takich sposobów jak pobieranie sterowników itd..
Gra w: wszystkie
Wysłany: 9 Maj 10, 17:20
U mnie, na płytce był zwalony Autorun. Musiałem ręcznie. To jest błąd zrobiony przez twórców, ale do gry nie mam nic. Jest spoko i fajnie się gra. Polecam multiplayer
pozdro
hanahmon
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum