Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Jeśli w Rivangoth masz zrównoważoną produkcję wszystkich rodzajów żywności, to nie mam do czego się przyczepić
W tej drugiej wiosce praktycznie rzecz biorąc marnujesz swoje badania. Możesz budować ogródki warzywne i piekarnie, a nie robisz tego. Chociaż wcale się nie dziwię dlaczego używasz tutaj tylko trzech typów żywności...
http://i33.tinypic.com/b6ebrb.jpg Druga wioska. Produkcja żywności jest mała, ponieważ jeszcze dzisiaj wybuduję kilka hodowli świń(za mało miejsca na ser). Produkcja drewna i kamienia jest według mnie ok(29k i 31k).
http://i37.tinypic.com/2ynmi5y.jpg
Pierwsza wioska. Produkcja chleba póki co jest mała, ale z pewnością będzie większa.
Jakieś sugestie do moich wiosek?
Sugestie do większości wiosek - stawiajcie dekoracje, bo aż boję się pytać jaki macie przelicznik honoru w Waszych wioskach. Naprawdę nie trzeba marnować punktów, ani surowców na stawianie budynków do bankietów.
Gra w: Stronghold Kingdoms
Wysłany: 23 Sierpień 10, 08:12
Odyn napisał/a:
Czes napisał/a:
A jakieś sugestie co do moich wiosek?
Jeśli w Rivangoth masz zrównoważoną produkcję wszystkich rodzajów żywności, to nie mam do czego się przyczepić
W tej drugiej wiosce praktycznie rzecz biorąc marnujesz swoje badania. Możesz budować ogródki warzywne i piekarnie, a nie robisz tego. Chociaż wcale się nie dziwię dlaczego używasz tutaj tylko trzech typów żywności...
Mr. Odin, ale w Valley Side nie mogę chlebka ani warzyw, ni mam ich w liście dostępnych budynków więc wiesz... a w Rivangoth jest zrównoważona produkcja ;] Jeszcze jak by mi ktoś mógł coś powiedzieć o zamkach, które wstawiłem i parafiach to będę wdzięczny.
Cytat:
Sugestie do większości wiosek - stawiajcie dekoracje, bo aż boję się pytać jaki macie przelicznik honoru w Waszych wioskach. Naprawdę nie trzeba marnować punktów, ani surowców na stawianie budynków do bankietów.
Na serio nie wiem co wy ludzie macie do tych bankietów Ja jestem bardzo zadowolony mimo podstawowej produkcji. Poza tym ktoś musi to produkować chociażby dla parafii ;]
_________________ Stronghold: Kingdoms - Sir Arris Cathimon (W3)
Steam: IPL{Strażnik}Arris
Lutel, dekoracje ważna rzecz, ale w bankiety również warto zainwestować. Gdybym polegał tylko na mnożniku honoru, to przez 1/3 dnia nie produkowałbym go wcale. Na noc zawsze ustawiam maksymalne możliwe podatki, dzięki czemu nie muszę bawić się w masowe sprzedawanie surowców.
Czes, zwracam honor Nigdy nie patrzyłem na możliwość stawiania tych budynków w innych typach wiosek.
Gra w: Stronghold Kingdoms
Wysłany: 23 Sierpień 10, 14:37
3 wioseczkę zrobiłem River 1, mogłem pójść w sól ale... jeśli już robić nową wioskę to póki co moim zdaniem lepiej walnąć 2 nowe surowce zamiast 1 (czyli dałem ryby + przyprawy). Oczywiście tu też nie da się walnąć chlebka i warzywek ale będą 4 rodzaje żywności (jabłka, ser, mięso, ryby). Od razu mówię, konwertując wioskę zachowuje się zamek, surowce i wojska (oraz mieszkańców wioski), mogłem więc poburzyć więcej budynków bo kilka zostawiłem bo nie chciało mi się czekać (trzeba burzyć samemu bo tak to gra nie zwróci surowców).
_________________ Stronghold: Kingdoms - Sir Arris Cathimon (W3)
Steam: IPL{Strażnik}Arris
Ok to pochwalę się prawie ukończoną wioską. Właśnie postawiłem katedrę
Wcześniej po przeczytaniu posta Odyna o tym, że 2 typy żywnośi to za mało, szybko rozwinąłem produkcję sera.
Brakuje jeszcze ostatniego obiektu z bonusem do popularności i 2-3 warsztatów (1 katapulta + piki/łuki/miecze).
Jakby ktoś nie wiedział to tu znajduje się dokładny opis typów wiosek, lista surowców w nich występujących, możliwych rodzajów produkowanego jedzenia i produktów bankietowych.
http://help.strongholdkin...e:village_table
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum