Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Dużo zmian w porównaniu z "jedynką" lub z Crusaderem. Ciężko było się przyzwyczaić, ale gdy pogra się dłużej, to czuć ten klimat. Według mnie wszystkie atuty wyjdą, jak pogramy w tą grę kilka godzin. Może i zmiany ciężko było opanować, ale gdy się przyzwyczaisz, to gra wciąga. Polecam
Jak dla mnie giera spoko!
Trudna bo trudna ale trzeba nauczyć się w nią grać.
Druga sprawa błędy.
Zainstalujcie najnowsze patche i gra powinna dobrze chodzić ja większych błędów nie zauważyłem .
Na początku można nie ogarniać tych wszystkich nowości,ale spójszcie z innej strony może jest wiele nowych budynków ale są też nowe jednostki, kamienie na murach , arabscy łucznicy na koniach, szaleńcy rzucający toporami.... To wszystko daje więcej nowości.
A dzięki nowym budynkom np.facet z gnojem tworzy się nowy klimat i gra jest nieco bardziej zbliżona do średniowiecza.
Mnie bardzo wciągną tryb być królem.
Czekam na odpowiedzi!!!
Gra w: 1 Deluxe, Crusader, 2, Extreme
Wiek: 29 Posty: 67 Skąd: Ostrów Wielkopolski Medale: Brak
Wysłany: 27 Kwiecień 10, 17:40
Hmmm... śmieszne wtapianie się postaci podczas walki, niestarannie wykonane budynki, beznadziejny tryb królotworcy i wiele innych rzeczy. Dałem grze ocene: 3. Liczyłem na coś więcej gdy uruchamiałem grę, zawiodłem się... Mam nadzieję że Firefly studios wróci na świetności, jak kiedyś, bo ich ostatnie tytuły to jakiś jeden wielki koszmar(Stronghold 2, Legends i crusader extreme). Zobaczymy jakie będzie to kingdoms...
Gra w: Stronghold Kingdoms, Twierdza 2
Wysłany: 30 Sierpień 10, 07:53
Niezła gra, fajna fabuła, według mnie grafika nie najgorsza (lubię 3D). Ta gra mnie wciągnęła podobnie jak Twierdza1. Denerwują mnie tylko liczne niedopracowania.
_________________ W życiu łap szczęśliwe chwile, inaczej zostaniesz debilem.
Gra w: Sh+SHC
Wysłany: 25 Luty 11, 13:59
Jak dla mnie, gra jest przecietna, ma kiepski edytor i nie dostarcza frajdy. na dodatek musze sie stresowac przestepczoscia, szczurami, odpadkami... Jak dla mnie 2.
_________________ One, two Freedy's comming for you... Three, four better lock your door... Five, six grab a crucifix... Seven, eight better stay up late... Nine, ten never sleep again...
"Gdyby nie logo Firefly, uznałbym to za ruską podróbę z bazaru" dokładnie , idealna odpowiedź.
Jak grałem w kampanię to czułem się jakbym pykał w SpellForce , a nie w Twierdzę
Zmieniam oconę na 5.Jak się pogra , to wciąga
Ostatnio zmieniony przez Artok 19 Marzec 11, 13:28, w całości zmieniany 1 raz
Gra jest bardzo ciekawa,troche kiepskie tłumaczenie dialogowe,mapki są ciemniejsze niż w poprzednich strongholdach,no i moim zdaniem wiele modów do tej gry mogłoby powstać.Bardzo ładna grafika,kiepska fabuła.Mimo wszystko daję 5,ponieważ gdy mam awarię neta na dłuższy czas to i tak bez niego się nie nudzę dzięki tej grze.
EDIT:Zgadzam się z ImpPoland na temat wtapiania się wojska w walkę,można było to bardziej urealnić,poza tym jednostki mają niewiadomo ile HP że żeby zabić dużego rycerza trzeba mu zadać ze 100 ciosów albo ogromną ilość łuczników/kuszników.
Gra w: 1, Crusader
Wysłany: 14 Marzec 11, 18:56
Dla mnie 4. Jako plusy zaliczyłbym rozbudowaną ekonomię, nowe jednostki, możliwość zajrzenia do budynków, detale jak egzekucje i kary, tańce, uczty... Jako minusy: błędy, błędy i błędy!!! Nie muszę wymieniać już. Oprócz tego grafika, taka... zbyt mroczna i nie dokładna. No tak, zaraz ktoś powie "Średniowiecze to przecież mroczne wieki!" ale Jedynka miała taką bajkową grafikę, kolory itp. Idealną dla dziecka takiego jak ja wtedy
_________________ "Tam gdzie wrogów k*pa,
i tam najlepszy szermierz d*pa."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum