Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Gra w: różne takie...
Wiek: 28 Posty: 505 Skąd: I tak nie trafisz... Medale: Brak
Wysłany: 23 Czerwiec 09, 11:12
Ja bardziej czekam na coś innego. Stronghold Kingdoms :E.
_________________ „-Ja was uczę nadczłowieka. Człowiek jest czemś, co pokonane być powinne. Cóżeście uczynili, aby go pokonać? Wszystkie istoty stworzyły coś ponad siebie; chcecie być odpływem tej wielkiej fali i raczej do zwierzęcia wrócić, niźli człowieka pokonać? […] Patrzcie, ja wam wskazuję nadczłowieka! […] Gdzież jest ten piorun, który by was liznął swym językiem? Gdzież jest ten obłęd, który by wam zaszczepić należało? Patrzcie, ja was uczę nadczłowieka. On jest tym piorunem, on jest tym obłędem!”
Gra w: SH1 HD, SHC HD, SH2
Wysłany: 23 Czerwiec 09, 11:17
Ja myślałem, że Kingdoms bardziej Medieval 2: Total War będzie przypominało, albo Age of Empires, a kontynuacja jedynki i zmienienie na MMO to głupi pomysł (to drugie jest głupsze).
Gra w: Stronghold Kingdoms, Twierdza 2
Wysłany: 5 Wrzesień 09, 13:00
Ja proponował bym aby zespół Firefly Studios stworzył grę w której znajdzie się tez Polska (między innymi) np. coś z krzyżakami (Bitwa pod Grunwaldem). Kilka polskich jednostek lub Przynajmniej jakaś jedna specyficzna dla polskiego średniowiecza. Gra powinna posiadać wciagającą Kampanie W jednej z nich mogła by być właśnie Bitwa pod Grunwaldem. Lub coś innego z polskiej historii w średniowieczu. Podobała mi się kampania z Twierdzy 2 ale ma tylko 12 misji. To dla mnie zamało. Chciałbym Strongholda 3D z 30 misjami. A Wy?
_________________ W życiu łap szczęśliwe chwile, inaczej zostaniesz debilem.
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader, SC Extreme
Wysłany: 17 Styczeń 10, 15:39
Osobiście z niecierpliwością wyczekuję Stronghold Kingdoms. Wg mnie SH3 lub SHC2 to ciągnięcie na siłę . Dlatego chciałbym czegoś nowego, np. rozgrywającego się w całej średniowiecznej Europie (jak zapowiadają twórcy SH:K).
Zdecydowanie SC2. Po tak dużym sukcesie SC dziwię się żę zamiast kontynuować tą grę stworzyli coś innego . (Stronghold 2) Potem był Stronghold Legends gra zupełnie z innej beczki a potem nieudana próba stworzenia dodatku (Extreme) do najlepszej gry z serii.
Niedawno wyszła wersja Alpha gry Stronghold Kingdoms jednak nie wydaje mi się żeby zdobyła sobie takie rzesze fanów jak Crusader
Więc uważam ze najlepszym rozwiązaniem była by kontynuacja Stronghold Crusader
Gra w: SH1 HD, SHC HD, SH2
Wysłany: 6 Marzec 10, 13:58
Mi się najbardziej podobały w Twierdzy 1 te pierwsze misje, gdzie używamy głównie słabych jednostek, a w krzyżowcu tak się nie da. Mi chodzi głównie o tematykę, bo na krucjaty szło najlepsze rycerstwo, więc "słabe" jednostki np. w kampanii to ciągnięcie na siłę. Dlatego wolę zwykłą, średniowieczną europę, "gdzie się ginie od 1 strzały, a nie od 200".
Po obejrzeniu wideo bardziej mi się spodobało Kingdoms. Może i nie gram w testy alpha, ale teraz MMO nie wydaje się takie głupie. Jednak najbardziej mnie niepokoi jedna informacja, mianowicie, że gra będzie darmowa, a płatne będą tylko "polepszacze". To zrobi z tej gry "lepsze Plemiona". Będzie masa słabych graczy i umiejętność grania w poprzednie części na nic się nie przyda, bo i tak lepszy będzie ten, kto więcej zapłaci. Wolałbym, żeby była do kupienia, i wtedy wszyscy by mieli równe szanse, a nie jakieś konta premium.
Najbardziej bym wolał jednak coś jak jedynkę (z grafiką 2D), tylko gdzie jest więcej jednostek i można "działać z mapą", czyli coś jak w serii Total War. Nawet MMO w takiej grze to nie jest AŻ tak głupi pomysł, jednak wolałbym zwykłą strategię, gdzie gra się opiera chociaż trochę na historii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum