Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
nie wiem czy to robisz, ale jeśli nie, to polecam. robisz wieże, jakąkolwiek. Powiedzmy że jest to wieża obserwacyjna, ona mieści tylko 5 osób. Robisz oddziały po 5 ludzi, zapamiętujesz je na klawiszach 1,2,3, itd. a potem szybko te wszystkie oddziały na tą jedną wieże. Jeśli w jednym oddziale będzie 5 tarcz, to możesz być pewien że ci łucznicy długo tam postoją. Dodatkowo możesz murem otaczać wieże.
Tyczy się każdej misji: Na początku robimy spichlerz, drwali i budowle "produkujące" żywność. Gdy mamy t o zapewnione w miarę swoich intencji i możliwości sprzedajemy chwilowo niepotrzebne nam towary. Budujemy jakikolwiek zamek aby się uchronić przed atakami. Łuczników dajemy na wieże bądź mury. Stawiamy warsztat łuczniczy i zbrojownie. Gdy pracownicy z upływem czasu przyniosą nam towaru możemu sobie pomóc armią łuczników arabskich. Ja praktycznie zawsze stosuję taką metodę i jakoś początki wytrzymuję
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
nigdy jeszcze nie otoczylem i nie budowalem zamku nawet w najtrudniejszych misjach.wystarcza tylko 3-4 wieze z balistami i arabskimi lucznikami i nie ma bata jak by ktos mial problemy to znam pare trickow jak zatrzymac ataki komputera
jak już piszesz że znasz tricki żeby zatrzymać ataki komputera, to powiedz jakie Będzie mniej takich tematów. Ja np często stawiam trochę balist u siebie przy dziurze w murze.
jednym z trikow jakie wyczailem to zastawic brame komputera chatka drwala i juz z zamku nie wyjdzie ani na atak ani do pracy a gdy chatke rozwali np mangonela (dlugo to trwa) to stawiamy nastepna i tak w kolko az sie rozbudujemy i jestesmy gotowi do walki
To jest najbardziej prostacki 'trick' jaki mogłeś wymyślić (chociaż na pewno nie ty go pierwszy wymyśliłeś) Równie dobrze mógłbyś wyciąć plik z zachowaniem wszystkich botów... Takiej grze jestem stanowczo przeciwny, i myślę, że wiele, jak nie większość osób podziela moje zdanie.
a czy to wazne czy pierwszy czy 50-ty wazne ze gra jest tak h....... zrobiona np 4 typami z kusza mozna rozwalic 2 komputery tylko dlugo to trwa ale te triki sa dla slabeuszy chodz nie powiem jak nie chce mi sie dlugo grac to ich uzywam aby szybko przejsc dalej
jednym z trikow jakie wyczailem to zastawic brame komputera chatka drwala i juz z zamku nie wyjdzie ani na atak ani do pracy a gdy chatke rozwali np mangonela (dlugo to trwa) to stawiamy nastepna i tak w kolko az sie rozbudujemy i jestesmy gotowi do walki
to jest bez sensu bo wróg niszczy chatki swoimi żołnierzami.
jednym z trikow jakie wyczailem to zastawic brame komputera chatka drwala
To nie jest trik tylko oszustwo! Weźmy w drugą stronę, gdyby przeciwnik zastawił Tobie bramę i nie mógłbyś wyjść to co? Raczej kompa w całości byś nie miał
_________________ Wiesz, że 99,9% ludzi cierpi na chorobę, której objawem jest czytanie postów na forum trzymając rękę na myszce? Nie ściągaj ręki, teraz jest już za późno. Wiem, że Ty też na to cierpisz
gdyby przeciwnik mi tak robił to bym mu rozwalił te domki
Ok ogrodziłeś swoją siedzibę i w momencie postawienia bramy on daje tam chatkę... Włóczników masz w zamku i nie możesz wyjść by jej rozwalić i co? Nie stosuje tego typu oszustwa ale przeznaję, że na samym początku mojej gry w Stronghold Crusader ( a było to jakieś 1,5 lat temu) robiłem tak. Ale ani mnie nie atakowano i tak nudno trochę. Więc po co grać jeśli nie chcemy się z kimś ścierać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum