Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Survival Mode to ten tryb gry, w który gra się domyślnie. Miałeś może na myśli mapki typu escape/adventure?
Co do serwera adi'ego. Po screenach wygląda całkiem ładnie - mogłeś zrobić tez jakieś zdjęcia w czasie dnia, bo na tych nocnych mało widać. Odnośnie samej idei... Pewnie jakby się wgłębić, może to być ciekawe. Mimo wszystko, utrzymywanie takiej rzeczy w porządku musi być udręką, czyż nie?
Nazwę wymyślał kolega i mi nie chciało się poprawiać...
Macie może jakieś pomysły odnośnie mojego serwera? Jest siedziba, sklep, skup, kopalnia, kilka działek, świątynia, katakumby, jaskinie z potworami i gaj sosnowy. W planach jest narazie tylko zamek. Osobiście nie mam zbyt wiele czasu na budowę, ponieważ ciągle mnie nie ma w domu. A to wczoraj u ortodonty byłem to jutro znowu do chirurga (zęba mi będzie rwał), ciągle jakieś załatwienia...
Hmm... Ruiny to jest dobry pomysł, grobowce mi się kojarzą z kryptą a krypta najlepsza by była z sandstone'a a sandstone robi się z piasku, a sama nazwa serwera (Lodowa Kraina) wskazuje na to, że w pobliżu nie ma piasku i rzeczywiście go niema... Serwer postawiony jest na Canary Mod i muszę poszukać jakiegoś pluginu w stylu Citizens, który dodaje npc bo Citizens jest chyba na bukkita...
No okej, jak będę miał neta na lapku to poszukam (gram na laptopie).
Może mi ktoś powiedzieć jak uzyskać proch? bo szukałem na wiki i jakoś bezskutecznie.
EDIT:
Cytat:
"Można go zdobyć zabijając Creeper'a i Ducha lub ze skrzyń w lochach."
Ja wraz z kolegą budujemy zameczek, taki porządny a nie byle co .Mamy również most zwodzony oraz sieć tuneli do spływu a także kolej.Jutro dam ss'y i adres serwa.
Może mi ktoś powiedzieć jak uzyskać proch? bo szukałem na wiki i jakoś bezskutecznie.
Możesz znaleźć czerwony proszek, wchodząc do jaskini, gdzie jest lawa, tam znajdziesz czerwone kwadraciki na niektórych cooblach! Musisz je kopać kilofem z coobla albo lepszymi!
A żółty proszek znajdziesz w piekle w żółtych kwadracikach!
W edicie napisał, że już znalazł sposób. Ponadto chodzi mu o zwykły proch. A ponadto - jakie kwadraciki? Jest redstone i glowstone. Dodatkowo, redstone'a nie da się wydobywać kilofem z kobla - musi być żelazny bądź diamentowy(nie wiem, czy może być złoty, ale i tak nikt takich nie używa).
Mam pytanie. Widziałem na you tube Minecraft'a i chciałem sobie kupić tą gre. I oto pytanie.
Czy jest jeszcze orginał w sklepach? I przy okazji czy też działa na Windows 7?
Prosze o pomoc!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum