Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
"spisek" xd. Jedna z naprawdę nielicznych dyskusji na rozum, a wszyscy chcą ją kończyć. Nie dziwota, że nasze forum dyskusyjne upada ;]. Co się tak wszyscy nagle czepili nazw tematów. Ważne, że jakaś dyskusja się toczy. Nazwę tematu mogę zmienić.
Moim faworytem jest Windows XP. Jednak od jakiegos czasu siedze na ubuntu i nie ma sobie rownych ) Ma wiele wbudowanych bajerow i dostarczonego oprogramowania na starcie, openoffice, gimp, klient torrent odtwarzacze, kodeki, przegladarki. Za darmo do pobrania polskie dystrybucje
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader, SC Extreme
Wysłany: 1 Styczeń 13, 22:44
Przekonałem się do siódemki jakiś rok temu, osobiście uważam ją za zdecydowanie najlepszy system operacyjny, nie tylko funkcjonalny, ale też przyjazny estetycznie. XP co prawda nie odchodzi u mnie do lamusa, bo wciąż go mam na 1 ze starszych kompów, ale na boczny tor już owszem. Wszystko idzie do przodu .
Gra w: niemal wszystkie gry
Wysłany: 5 Styczeń 14, 10:02
XP SP3 i nie wydaje mi się, żebym zmienił na coś innego w najbliższym czasie. Póki będzie chodzić zostanę wierny przy nim, pomimo, że jestem z zawodu informatykiem.
XP RULEZ!
Windows 8 - dla mnie obecnie najlepszy. O ile przesiadka z XPka na 7ke bolała to już 8 naprawdę jest ok. Media kreują złą opinię 8ki i to całkiem nieprawdziwą.
Ostatnio zmieniony przez Odyn 26 Maj 14, 18:31, w całości zmieniany 1 raz
Windows 8 jest dla mnie totalnym dnem jeśli chodzi o poręczność na platformach pc. Taki interfejs jest może dobry na smartfony lub tablety, ale nie sprawdza się na komputerze. Jest mało przejrzysty, a dostęp do pewnych opcji jest dosyć utrudniony. Jedynym plusem jest lepsze dopracowanie. Jednakże ja zagłosowałem za W7, gdyż jest prosty, funkcjonalny i przejrzysty. Nie podoba mi się zapowiedź forsowania nowego interfejsu przez Microsoft i wycofywanie się z poprzednich wersji, poprzez wstrzymywanie supportu w postaci łatek.
Gra w: SH, SHC(wszystkie), SH2 Deluxe
Wysłany: 11 Maj 14, 02:08
Bordinio, Bill Gates zachowuje się jak diler, który najpierw uzależnił zwykłych ludzi w firmach, biurach itp. od Windowsa, a teraz zabiera im XP i karze kupić nowego Windowsa. Bo oczywiste jest, że pani Kasia, która pracowała na XPeku przez 10 lat nie przesiądzie się na Ubuntu, Debiana, czy innego Linuxa.
Co do Windowsa 8 to mam takie samo zdanie jak Ty, jeżeli chodzi o ten jego interfejs. Denerwuje mnie nawet, że Microsoft "przerobił" wygląd Office'a 2013 na taki bardziej ósemkowy. Zresztą sam eksplorator Windows'a 8 nie przypada mi do gustu, w 7 i Viście wyglądał lepiej.
_________________ Modlitwa jest największą potęgą świata. ks. Franciszek Jordan Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem - Polska jest Polską, a Polak Polakiem. Adam Mickiewicz
Tak się zastanawiam o co chodzi z tym interfejsem. Są nakładki by był on identyczny jak w siódemce i różnicy nie widać. System jest stabilniejszy i po prostu laik nawet by nie wiedział na czym siedzi
Bill Gates to nie fundacja charytatywna zresztą jak każdy - pieniądz to pieniądz. Wiadomo, że XPek mógłby dalej sobie żyć, ale po co jak się zarobi krocie na wymianie systemu? Zresztą pewnie tak samo bym zrobiła
Ostatnio zmieniony przez Odyn 26 Maj 14, 18:28, w całości zmieniany 1 raz
Gra w: sh, shc, sh2, shl, shc2
Wysłany: 2 Lipiec 14, 18:50
moim zdaniem najlepszy jest xp, mam na innym kompie go, fajny jest i prosty. na dwóch innych mam w7, i troche slaby jest, no ale moze byc. teraz w8, no jest skomplikowany, ale za to jest szybki co jest duzym plusem, wujo jak wpadl z lapkiem i mial to moglem sie przez jakis czas pobawic, ogolnie moze byc, choc myslalem ze bedzie lepszy. ale i tak moim ulubionym bedzie xp.
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader, SC Extreme
Wysłany: 17 Maj 15, 22:32
Ostatnimi laty mam Windows 8, funkcjonuje całkiem nieźle, choć 7 była chyba lepsza. Ciekawe, jak będzie wyglądać najnowszy Windows, który ma wyjść niebawem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum