Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Myślę, że na pewno. Uhhh, nie chciałbym być w skórze tego rzezimieszka kiedy go Włosi pochwycą. Oby Pan zlitował się nad jego duszą i powierzył nad nim opiekę Burgundczykom.
A Irlandczyk podszedł do żołnierzy spojrzał na nich i odparł: Ładna straż Mediolańczyku! Och teraz mówicie o Lyonie? A niech się tam tłuką, i niech tego złodzieja złapią i zaszlachtują! Oby ta wojna nie dotarła na wyspy! Ha! Bo ja tylko zaczepią naszego króla to...! - Zakończył rozmowę handlarz. Wziął piwo i zaczął pić. Nagle do tawerny Przyszła jego żona i zaczęła się drzeć: Marian! Miałeś nie chlać! - Odparła żona. Przepraszam skarbie możesz z tąd wyjść? - Powiedział zdziwiony mąż. A żona odwróciła się i wyszła. Barman odparł: Stary! Jesteś magiczny! Spróbuje tak z moją żoną. A teraz wszystkim stawiam po piwie:)
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Francuz wstał i zbliżył się do rozwścieczonego Włocha, kładąc rękę na na jego ręce, która spoczywała na rękojeści miecza. Bracie, rozumiem, że honoru rodaków i ojczyzny bronić będziesz, ale on jest tylko kupcem takim samym jak my, na dodatek bardzo pijanym. Nie bójmy się krytyki, a tym bardziej nie ograniczajmy wolności myśli mój przyjacielu. Zamiast gotować sobie krew, wypijmy trochę sycylijskiego wina, ja stawiam. Idąc po dzban wina, dorzucił: Jeżeli przeznaczona jest mu śmierć z Twej ręki, będzie jeszcze po temu okazja. Wrócił do stołu, nalał wszystkim wina i miłym gestem zachęca zwaśnionych kupców, aby się napili.
_________________ Przesyłam Ci ziarno gorczycy, abyś mógł posmakować i zaakceptować gorycz mego zwycięstwa - Aleksander Macedoński w liście do Dariusza III.
Spokojnie Czechu. Jak byłem taki młody jak ty też nienawidziłem... Ale króla Kijowskiego! Hahahaha! Ten pies...
Ostatnio zmieniony przez Maciek 13 Listopad 09, 15:27, w całości zmieniany 1 raz
Gra w: Stronghold Kingdoms
Wysłany: 13 Listopad 09, 15:27
Młody szlachcic stał tak jeszcze gotowy rzucić się na Czecha aż ostatecznie zaniechał tego zamiaru i wrócił do stołu. - Słusznie prawicie mości panie. Szkoda tego ostrza wykutego w samej Genui na tak błahe potyczki a ten jego długi jęzor zgubę na niego i tak sprowadzi, to pewne. Jeno nie kupiectwem się trudnię a majątek ziemski mam swój blisko samego Mediolanu. Z Francji waćpan jeśli się nie mylę? - Skończywszy mówić napił się wina.
_________________ Stronghold: Kingdoms - Sir Arris Cathimon (W3)
Steam: IPL{Strażnik}Arris
Ostatnio zmieniony przez Czes 13 Listopad 09, 15:28, w całości zmieniany 1 raz
Ah Irlandczyku, toż Ty smaku nie masz ! Waszą jedyną miłością jest ciemne piwo na dodatek z pianką, a kunsztu winiarskiego nie doceniacie. Macie wy tam u siebie jakąś kuchnię porządną ? - Zwrócił się do kupca z wysp po czym spojrzał na Mediolańczyka i dodał: Tak, jam z samego Paryża mości panie. Kupcem pan nie jesteś, ale ekonom z pana tęgi.
Ostatnio zmieniony przez Bordinio 13 Listopad 09, 15:31, w całości zmieniany 2 razy
Lubie to wino Polskie i Czeskie!
Ja bym powiedział że żołnierz z niego!
Ostatnio zmieniony przez Maciek 13 Listopad 09, 15:31, w całości zmieniany 1 raz
Nie przesadzaj! Wy macie Pyszne piwo i bimber ale waszego wina nie piłem Paryski handlarzu! Masz jedno w sakwie? Spróbowałbym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum