|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
![](images/print.gif) |
Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - [porównanie] Który przeciwnik w grze jest najmocniejszy?
Schadow - 30 Lipiec 10, 06:17
McGregor co do twojej listy. P.S Nie jestem pewny czy wilk ma najlepszą obronę. Dajmy takiego Kalifa on ma smołę... Ale nie o niego mi chodzi.
1 i 2 Wilk i Saladyn (ja bym się tu wahał)
3 Wieprz (obrona spoko ale mogła być lepsza ja bym go tu nie posadził)
4 (Rysiek jak ja lubię być z nim w sojuszu )
5 Fryderyk... chyba nawet na 5 miejsce bym go nie posadził (Tak wolno robi wojska... Ale obrona dobra... )
Bzyk - 30 Lipiec 10, 06:59
A co z Nizarem? Jest asasynem, takich jednostek też używa. Zrobiłem sobie teścik - Wilk kontra Nizar. Nizar szybko zgromadził armię asasynów i ruszył z nią na Wilka. Ten ostatni jednak ledwo go odparł.
Spartakus - 30 Lipiec 10, 07:23
Wg mnie:
1. Wilk
2. Saladyn
3. Wezyr
4. Rysiek
Piotrek - 4 Sierpień 10, 10:08
Opiszę może 2 botów ))...
Wezyr
Wezyr też nie jest taki zły, jak to się niektórym użytkownikom wydaje....
Gdy podpali nam zamek, mamy kłopoty z populacją, wszystko się pali , tak jakby to było od nowa .Nie raz miałem problemy z wezyrem, oczywisćie go pokonałem potem, ale jak mnie pali to nie jest z moim zamkiem za dobrze.
Wilk
Wilk, najmocniejszy bot, jego obrona jest skuteczna, jak i atak, w obronie dosyć dużą rolę grają smolne rowy , gdy jestesmy z byt blisko zamku wilka, podpala konnych łuczników ( jeżeli ktos ma taką taktykę, ja opisuję swoją )) ) kiedys przez te jego smolne rowy, straciłem około 150 łuczników konnych. Atak nawet przyzwoity, o ile nie najlepszy z wszystkich botów, pikinierzy miecznicy, bardzo wytrzymałe jednostki, wilk jest może i trudny do pokonania, ale na szczęscie nie jest tak wkurzający jak kalif czy wezyr.
Pozdrawiam.
Lord Troy I - 14 Sierpień 10, 12:51
Według mnie Wilk jest najmocniejszym przeciwnikiem ponieważ buduję bardzo duże fortece i używa arabów oraz krzyżowców.
intel005 - 14 Sierpień 10, 14:44
Lord Troy I napisał/a: | Według mnie Wilk jest najmocniejszym przeciwnikiem ponieważ buduję bardzo duże fortece i używa arabów oraz krzyżowców. |
To, że Wilk buduje duże zamki świadczy na jego niekorzyść, ponieważ łatwo mu je podpalić.
Drugi argument też nie jest do końca przemyślany. Wąż też używa arabów i krzyżowców. To, że ma dobrą obronę nie jest ważne? Albo to, że ma równie dobrą gospodarkę? Rozumiem, że dla każdego ważne są inne argumenty, ale bez przesady.
Schadow - 15 Sierpień 10, 08:34
Hmm zastanawiam się nad Ryśkiem, ale nie czy on jest TOP 1 czy 2 ale może 3... Bo czasami jego fatalna obrona nie ma dużego znaczenia bo to on pierwszy atakuje i po żądnymi jednostkami piki i miecze i sporo sprzętu oblężniczego... Zrobiłem teścik Rysiek na wieprza, wieprz padł i na Fryderyka ten szybko padł . Zrobię jeszcze na Saladyna Wezyra i Wilka tych " najlepszych".
Lord Jaqb - 17 Wrzesień 10, 16:20
Oczywiście, że szczur wraz z sułtanem wymiatają.... Nie, żartuję. A teraz na serio: Każdy jest dobry pod jakimś względem. Np. Wilk ma dobrą obronę, Saladyn gospodarkę, a Rysiu i Fredzio atak. Choć jeżeli mam wybrać najmocniejszego... Największy problem sprawia mi Salah ad-Din i Wilk. I trochę Emir (atakuje duuużą ilością zbrojnych).
Piotrek - 22 Wrzesień 10, 19:04
fredzio dobry atak? O.O pierwsze słysze. jak ten włochacz sie 20 min rozbowuje. rysiek lub wilczek nie pozostawili by ani kusznika z jego zamku xd
Lord Jaqb - 23 Wrzesień 10, 14:14
Ale jak się rozbuduje atakuje dużą ilością europejskich mieczników.
Schadow - 26 Wrzesień 10, 19:40
Co z tego? Jak rzadko kiedy zdąży się rozbudować.
Lord Jaqb - 27 Wrzesień 10, 12:57
Ale "jak" się rozbuduje to atakuje dużą ilością wojowników, choć mi nie robi nic specjalnego (kusznicy na murach).
Schadow - 21 Październik 10, 17:13
Ale "Jak" się np. Emir też rozbuduje to również wysyła pełno wojowników tyle, że arabskich. No i jemu to nie zajmuje tyle czasu
Manukun - 21 Październik 10, 20:59
Schadow napisał/a: | Ale "Jak" się np. Emir też rozbuduje to również wysyła pełno wojowników tyle, że arabskich. No i jemu to nie zajmuje tyle czasu |
Każdy bot "jak" się rozbuduje to uderza z duża siłą.
Co do tematu - zależy od miejsca, gdzie ów bot się znajduje. Ja obstawiałbym opata, gdyby szybciej tworzył łuczników i miał ich trochę na początek.
|
|