|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
 |
Edytor map - Pytania związane z edytorem
jankes1124 - 30 Maj 09, 16:26
Kokoju, no wiesz Ty co Dlaczego nie zdradzisz? To napisz mi chociaż na PW. Proszę
ponceriusz - 31 Maj 09, 12:34
...no też bym chciał wiedziec, i nie bądź cham (nie mówie, że jesteś)
Nice Friend - 31 Maj 09, 17:26
Up:Zobaczcie na innych forach tam napewno jest to.Pora żeby wszyscy to odkryli a nie tylko ty i nie liczni (nie pisze ze jesteś samolubem)
Kokoju - 31 Maj 09, 18:23
Albo, tak jak ja, próbujcie, próbujcie, porównujcie fakty z twierdzy. Pora się nauczyć logicznego myślenia i kojarzenia faktów. Niekoniecznie na innych forach, ponieważ to chyba jetst największe, i jeśli czegoś się tu nie znajdzie, to na pewno nie na okrojonych forach.
A sekret trzymam dla zasady: trzeba wyrobić w sobie orgilnalność. Gdyby każdy znał już sekret na sojusz, wszystkim by sie on znudził, gdyż każdy miałby go w swojej kampanii. Już kilku osobom zdradziłem sekret, i myślę, że to już starczy.
Kiedyś może zdradzę... ale nie dzisiaj. I jutro. I pojutrze.
Może 24 Lipca. To dla mnie data wyjątkowa, więc może i ja zrobie wtedy wyjątek ;p
Szeryf99 - 1 Czerwiec 09, 09:29
Kokoju ma rację ktoś się będzie trudził 2 miesiące żeby inna osoba dostała to w jeden dzień bez wysiłku.
P.S Umiem zrobić sojusz trudniejszym sposobem.
T-Rex - 1 Czerwiec 09, 10:51
Jesteście śmieszni z odpowiedziami typu "ja wiem, ale nie powiem, sami sobie szukajcie", a Kokoju podkreśla to przy każdej okazji.
Jak nie chcecie więcej pomóc, to się nie przechwalajcie tym co wiecie, i jakie to trudne to znaleźć, bo inni też w jeden dzień nie przeszli gry, nie rozwiązali problemów z połączeniem albo nie wiedzieli jak sobie poradzić na multi - ale za to dali sensowną odpowiedź.
Nice Friend - 1 Czerwiec 09, 12:39
Kokoju napisał/a: | Niekoniecznie na innych forach, ponieważ to chyba jetst największe |
Największe nie znaczy najlepsze.
T-Rex, bardzo dobrze mówisz po co oni to piszą,żeby się pochwalić?
Ja też pełno rzeczy powiedziałem wszystkim żeby też wiedzieli a nie tylko dla siebie.
ponceriusz - 1 Czerwiec 09, 13:55
święta racja, forum jest po to, żeby innym mówic różne rzeczy, ja się tu zarejestrowałem głównie po to, żeby poznac jakieś tricki
może ktoś się znajdzie, kto to umie i samolub nie jest
jankes1124 - 1 Czerwiec 09, 14:57
Szeryf99 napisał/a: | Kokoju ma rację ktoś się będzie trudził 2 miesiące żeby inna osoba dostała to w jeden dzień bez wysiłku.
P.S Umiem zrobić sojusz trudniejszym sposobem. |
Mówisz, że Kokoju ma rację, a wiesz dlaczego?
Bo Ty umiesz zrobić sojusz... Gdybyś nie umiał to też być mówił, tak jak ci którzy nie wiedzą jak zrobić... Moim zdaniem forum jest od dyskusji i pomoc. No, ale jak nikt nie chce pomóc w sprawie sojuszu to przecież nie będę go błagał na kolanach...
Kokoju - 1 Czerwiec 09, 15:20
T-Rex napisał/a: | Kokoju podkreśla to przy każdej okazji. |
Znając życie każdy, kto robi kampanię, będzie wysyłał post z zapytaniem. A piszę, iż się da, by zaprzeczyć, iż sie nie da .
Cytat: | w jeden dzień nie przeszli gry, nie rozwiązali problemów z połączeniem albo nie wiedzieli jak sobie poradzić na multi - ale za to dali sensowną odpowiedź. |
A ja w jeden dzień nie znalazłem sposobu na sojusz.
DOświadczenia, doświadczenia, doświadczenia (nie mylcie z doświadczeniem), lub jak ktoś woli, eksperymentowanie. Kiedy odkryto sposób alt+przecinek, zacząłem próbować, kombinować itp, choć dodam, że ten łatwiejszy i wygodniejszy sposób na sojusz to czyste kombinowanie z plikami sav+map.
Nice Friend napisał/a: | T-Rex, bardzo dobrze mówisz po co oni to piszą,żeby się pochwalić?
Ja też pełno rzeczy powiedziałem wszystkim żeby też wiedzieli a nie tylko dla siebie. |
Patrz: odpowiedź na pierwszy cytat
ponceriusz napisał/a: | święta racja, forum jest po to, żeby innym mówic różne rzeczy, ja się tu zarejestrowałem głównie po to, żeby poznac jakieś tricki
może ktoś się znajdzie, kto to umie i samolub nie jest |
Wątpię
Ps. Post z dużej litery i kropka na końcu zdania!
jankes1124 napisał/a: | Mówisz, że Kokoju ma rację, a wiesz dlaczego?
Bo Ty umiesz zrobić sojusz... |
Coś w tym jest, ale i tak tamten sposób ma bardzo dużo luk, minusów, niewiele daje, chyba, że mapa ma być czymś w stylu map do grania z przeciwnikami.
jankes1124 napisał/a: | Moim zdaniem forum jest od dyskusji i pomoc. |
Dla mnie też. Ale są granice :d
jankes1124 napisał/a: | No, ale jak nikt nie chce pomóc w sprawie sojuszu to przecież nie będę go błagał na kolanach... |
Dałem podpowiedzi .
A poza tym: 24 Lipca
Jak mój poradnik będzie gotowy wiele dni przed tą datą, umieszcze prędzej .
A jeśli nadal mówicie, że jestem cham i zarozumialec, powiem wam jedno - macie racje.
jankes1124 - 1 Czerwiec 09, 15:31
Coś mi się nie chce wierzyć, że cały czas próbowałeś, próbowałeś i próbowałeś, aż doszedłeś do sojuszu. Piszesz tak jak byś był jakimś największym, który odkrył tricki sam od siebie. (Bez obrazy Kokoju, nie mam nic do Ciebie i nie chce).
P.S. Nie mówię, że jesteś chamem itp.
P.S.S. Mam nadzieję, że warna za to nie dostanę...
Kokoju - 1 Czerwiec 09, 15:41
Jeśli nie eksperymentami i próbami, to czym? Samo przyszło do głowy ?
Szeryf99 - 1 Czerwiec 09, 22:06
jankes1124 napisał/a: | Szeryf99 napisał/a: | Kokoju ma rację ktoś się będzie trudził 2 miesiące żeby inna osoba dostała to w jeden dzień bez wysiłku.
P.S Umiem zrobić sojusz trudniejszym sposobem. |
Mówisz, że Kokoju ma rację, a wiesz dlaczego?
Bo Ty umiesz zrobić sojusz... Gdybyś nie umiał to też być mówił, tak jak ci którzy nie wiedzą jak zrobić... Moim zdaniem forum jest od dyskusji i pomoc. No, ale jak nikt nie chce pomóc w sprawie sojuszu to przecież nie będę go błagał na kolanach... |
Cóż czy ja prosiłem o jakiś trick kiedykolwiek?
Czemu wy {prawie wszyscy} forumowicze tak łatwo się poddajecie i chcecie wszystkiego na łatwiznę. Łatwizna wam gów.. da czy np co ludzie na wojnie mieli kody? I mogli się odnawiać co chwilę albo być nieśmiertelnym albo mieć nieskończoność złota a chwałę dała im byle łatwa potyczka z komputerem w grze komputerowej ? Nie znam wszystkich tricków to fakt myślę jak zrobić inne rzeczy. Czy nie możecie sami próbować ?
P.S Może i dla wielu jest chamem hu... itp ale próbuje i się nie poddaje.
jamesiorek - 1 Czerwiec 09, 23:12
jak zrobić statek na wodzie ?
albo chociaż te flage ? a to nie jest tak ?
dajemy w (Twierdzy 1) max wysokość i wstawiamy to na mape a potem flage na to i jeszcze potem wode czyli wodospad pod spodem ? ale oczywiście kasujemy niepotrzebne elementy zostawiamy tylko efekt pracy czyli te z flagą i super ?
a wie ktoś z wasz jak się stawia mangonele na bramie albo dwie wieże czyli jedna wieża potem wyżej druga i tak dalej itp ? ja poprzez przypadek jakoś wsadziłem rycerza na bramę ale nigdy mi się to nie dało w dwóch wersjach... a czy w tej normalnej da się łucznikami burzyć ?
p.s bo chyba w crusaderze się tak da ? hoplock gada i burzy ?
p.s w Twierdzy 1 nie Crusader da się tak samo czy tylko można burzyć tymi co maja miecz albo inne tam te co nie strzelają tylko biją się ?
Nice Friend - 2 Czerwiec 09, 14:24
Albo się daje katapulty na brame,mu,wieże. tak:
-Patrzysz gdzie sojusznik(bot) daje mur
-Restartujesz gre
-,,Jedziesz'' tam katapulta czy czym chcesz
GOTOWE!
|
|