|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
![](images/print.gif) |
Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - [porównanie] Który przeciwnik w grze jest najmocniejszy?
turgon - 26 Czerwiec 09, 13:12
Szczerze mówiąc jak robiłem sobie przeglądy przeciwników (tzn. mapki z wieloma postaciami), to najbardziej wkurzali mnie kalif i rysiek. Wilk za późno wychodzi z tą swoją leniwą armią. Zanim on mnie dosięgnie moi kusznicy i łucznicy oraz balisty na wysuniętych basztach wraz z konnymi łucznikami zniszczą jego wspaniałą armię ;]
Mixer - 28 Czerwiec 09, 01:01
Daje tu ciekawostke może przez was znaną może nie, w każdym bądź razie nie będę zakładał na to oddzielnego tematu. Przyjrzyjcie się Szczurowi jak mówi do nas - "Sprawy mają się dobrze..." można łatwo zauważyć że Szczur nie ma nóg!! Wyraźnie widać że jest "zrobiony" tylko do pasa xD. Można powiedzieć że widać jak lewituje nad ziemią
jankes1124 - 30 Czerwiec 09, 06:47
turgon napisał/a: | Wilk za późno wychodzi z tą swoją leniwą armią. |
Leniwie, ale jak zaatakuje to już porządniejszymi siłami w porównaniu do Kalifa.
turgon napisał/a: | Zanim on mnie dosięgnie moi kusznicy i łucznicy oraz balisty na wysuniętych basztach wraz z konnymi łucznikami zniszczą jego wspaniałą armię ;] |
Oczywiście jest to prawdą, ale kogo armie będziemy dłużej tępić? Wilka czy np Kalifa?
Chyba każdy zna odpowiedź na to pytanie...
Black_Monk - 12 Lipiec 09, 21:29
Kto by według was wygrał starcie:
-Zbrojny Wilka
_Zbrojny Lwiego Serca?
Bordinio - 13 Lipiec 09, 10:10
Oczywiście Lwiego Serca. Wilk uprzykrza życie mieszkańcom rzeczami niemiłymi. To skutkuje ujemną premią bitewną jego jednostek.
Lord Radek I - 16 Lipiec 09, 14:32
Moimi faworytami są : Saladyn i Ryszard Lwie Serce.
Ryszard posiada dobry atak , używa kopaczy , katapult. Zauważyłem , że czasami wybiera miejsca w których mur jest najsłabszy i tam atakuje ;] Niestety jego obrona jest zbyt słaba... Gospodarka też nie jest najlepsza.
Saladyn za to posiada bardzo dobrą gospodarkę i obrone , a jego ataki są tylko troche słabsze od Ryszarda.
cesarz matthew - 17 Lipiec 09, 07:06
Mi najlepszy Wilk jak da mu się rozbudować to po 2 h to może nawet puścić ok. 450 żołnierzy i Lwie serce dużo atakuje i do 300 góra 350
Lord Pepsi - 27 Lipiec 09, 08:17
Na ryśka jest sposób. Szybko rekrutujcie armie. Najlepiej troche arabskich łuczników. Ale tak naprawde rysiek nie sprawia mi kłopotu. Atak ma dobry, ale na obronę HA i krzyżacy. Po niem. Najmocniejszy jest wilk albo fryderyk. Ale najbardziej nie lubie kalifa i wezyra. Przez niewolników.
SuJo - 4 Sierpień 09, 08:13
Mi Wilk,,wogóle nie sprawia problemu bardziej mi sprawia''Kalif,,jeden nieudany atak i znowu się rozbuduje wiec ja stawiam na Kalifa.....
jankes1124 - 4 Sierpień 09, 08:21
Tak, Kalif szczególnie swoimi niewolnikami robi sporo zamieszania...
Lord Smerf - 4 Sierpień 09, 08:21
Kalif jest słaby, jego jedyne plusy to szybka rozbudowa i ataki rozpoczynane po bardzo krótkim okresie czasu z użyciem zróżnicowanych jednostek. Jego zamek jest łatwy do zdobycia przy pomocy kilku katapult, najlepiej z wsparciem konnych łuczników i pikinierzy na lorda.
Różne typy zamków Wilka zdobywa się różnymi sposobami. Najczęściej to trebusze, katapulty i HA oraz pikinierzy/asasyni na lorda.
olkowiec23 - 18 Sierpień 09, 17:59 Temat postu: .. Najlepsi:
-zamek-Wilk
-atak-Lwie Serce
-obrona-Saladyn
-gospodarca-Fryderyk
Przemas lr - 19 Sierpień 09, 08:03
Wszyscy są słabi, ale myśle, że dla początkujących dobry jest Kalif, gdyż robi szybkie ataki. Potem Saladyn.
MaxMacior - 19 Październik 09, 13:12
Dla mnie pokonanie wszystkich lordów to jak odebrać dziecku cukierka. No ale jak mam wybierać to wybieram Wilka. Może mieć on dobry zamek ale trzeba mieć dobrą mapę gdzie może zbudować duży zamek.
intel005 - 21 Październik 09, 12:17
Nagraj film jak pokonujesz 7 wilków na mapie: Ty bez ŻADNYCH zasobów, oni ze WSZYSTKIMI.
Oczywiście przewaga: 40k - oni 3k - ty. Zobaczymy jak łatwo "odbierzesz ten CUKIERECZEK".
|
|