|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
O stronie stronghold.net.pl - Konkurs na nowy layout strony
Siwy - 20 Marzec 09, 15:58
Załóżmy, że wyglądałoby to tak:
Główny nagłówek:
Nagłówek 'Menu':
Nagłówek 'Aktualności':
Nagłowek 'Legends':
Stwierdziłem, że, żeby wyróżnić 'Menu' zrobię środkowy nagłówek w kolorach, a w/w na szaro Nie wiem czy to dobry pomysł, ale nie chciałem robić 'Menu' i głównego nagłówka takich samych. Jak to wygląda ? Btw. Lewa kolumna nie ma 160px szerokości
Matrix - 20 Marzec 09, 16:43
Dziwny jest ten taki jakby "blask" dookoła liter, miejscami jest nienaturalny np. dookoła "W" jest taka jakby kratka, a w niektórych miejscach jest zbyt mocny, po za tym może być ;D
Odyn - 21 Marzec 09, 22:31
Nagłówek treści w kolorze wygląda jeszcze lepiej, ale nadal nie zmniejszyłeś jego wysokości...
Spróbuj też zmienić, albo całkowicie usunąć grafiki z nagłówków menu oraz rozjaśnić obramowanie.
Siwy - 5 Październik 09, 15:08
Zrobiłem coś takiego...
Stronghold:
Crusader:
Stronghold 2:
I menu takie... Nie wiem, czy ten pomysl z assasynem jest dobry, ale faviconka jest za mała .
I całość wygląda tak:
Link
Jak się Wam podoba ? Co zmienić/poprawić ?
PitaKura - 5 Październik 09, 16:41
Wiesz Siwy wszystko ładnie wygląda , nie wiem jak innym ale mi coś nie pasuje ta czcionka xD Jakoś tak ta kursywa myślę że jest nie potrzebna i pogrubiłbym troche te czcionki , oczywiście to tylko moje zdanie niech Odyn się wypowie
Siwy - 7 Październik 09, 18:49
Dobra inna wersja, te poprzednie trochę brzydkie są.
(cień jest trochę za duży, zerknijcie na ogólny screen -> patrz dół)
I jakby to wyglądało: link
Mam nadzieję, że będzie nieco więcej wypowiedzi i, że Odyn się wypowie (i nie obrazi za obrazek ze stopki ).
Kroniki - 8 Październik 09, 19:17
Siwy na pewno wyglądają lepiej niż te stare. Cień mógłbyś trochę zniwelować, bo za bardzo jak dla mnie się odznacza. Czcionkę jeszcze jakaś klimatyczną, choć niekoniecznie. Ogólnie dobry pomysł i wykonanie też wporzo.
Siwy - 8 Październik 09, 19:49
Dzięki za odp.
Chciałem, aby czcionka była zwykła, żeby tekst z klawiatury wklepać . A cień... IMO jest ok. Czekam na wypowiedź Odyna.
Odyn - 9 Październik 09, 07:58
Ogólnie pomysł i wykonanie bardzo dobre. Wydaje mi się, że nagłówki z tarczami wyglądają lepiej. Tylko musiałbyś zmniejszyć średnicę okręgów jeszcze bardziej, niż w grafice z zamkiem. No i potrzebna jest odpowiednia czcionka, bo żadna z tych, które użyłeś nie pasuje do strony...
Odyn - 25 Styczeń 10, 14:30
Konkurs nierozstrzygnięty. Samemu zabrałem się za zmianę layoutu
|
|