|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
O stronie stronghold.net.pl - Zapotrzebowanie na artykuły
Bzyk - 10 Sierpień 11, 13:03
Rozumiem, że mam dalej kręcić wideoporadniki?
DonKamillo - jak przebrnę przez początkowe to będzie ciekawiej.
Tay - 10 Sierpień 11, 13:25
Kręć dalej
Bzyk - 10 Sierpień 11, 19:19
http://www.youtube.com/watch?v=KyT0_w9VtAA
Misja nr 2. Czekam na opinie.
Tay - 10 Sierpień 11, 19:35
Masz już u mnie subskrybcję Masz dobry głos, powinieneś zająć się let's play'ami
[ Dodano: 10 Sierpień 11, 21:35 ]
i nawet 720p jest
DonKamillo - 10 Sierpień 11, 19:35
Bzyk napisał/a: | Rozumiem, że mam dalej kręcić wideoporadniki?
DonKamillo - jak przebrnę przez początkowe to będzie ciekawiej. |
Kręć, kręć tylko więcej mów, żeby nie było nudno...
P.S Czym to nagrywasz i jaką wagę mają te filmiki? Musisz je jakoś konwertować, żeby miało znośną wagę?
Tay - 10 Sierpień 11, 19:43
DonKamillo napisał/a: | P.S Czym to nagrywasz i jaką wagę mają te filmiki? Musisz je jakoś konwertować, żeby miało znośną wagę? |
Nagrywa frapsem, nie zauważyłeś linka u góry ekranu?
Bzyk - 10 Sierpień 11, 20:06
No tutaj akurat nie było za dużo do powiedzenia.
DonKamillo napisał/a: | P.S Czym to nagrywasz i jaką wagę mają te filmiki? Musisz je jakoś konwertować, żeby miało znośną wagę? |
Nagrywam Frapsem, ale muszę konwertować VirtualDubem, żeby to miało jakiś normalny rozmiar. Obrabiam programem Sony Vegas 10.0, ponieważ Windows Movie Maker zwiesza mi się, gdy importuję film.
DonKamillo napisał/a: | Kręć, kręć tylko więcej mów, żeby nie było nudno... |
Właśnie się zastanawiałem, czy mówić dużo, czy tylko się ograniczyć do najważniejszych rzeczy. Dzięki za radę.
Lord Smerf - 20 Sierpień 11, 16:36
Nowy film... Oczywiście bardzo dobra robota - czasem gubisz się w swoich słowach, ale na szczęście nie tak często, aby to znacząco przeszkadzało. Zastanawia mnie, dlaczego ucięta końcówka filmiku(ograniczenia YT?).
Rady:
-przycisz te dźwięki gry - czasem nie da się zrozumieć, co mówisz, bo skryba w tym samym czasie wygłasza swoją kwestię
-graj agresywniej. Chodzi o to, żebyś budował ekonomię na większą skalę, rekrutował dużą armię - ogólnie kontrolował sytuację na mapie.
Bzyk - 20 Sierpień 11, 17:15
Masz na myśli to, że gdy mówiłem, nie było obrazu? Troszkę za długo mówiłem w porównaniu do nagrania wideo.
Lord Smerf napisał/a: | czasem gubisz się w swoich słowach |
Zastanawiam się, czy następnym razem nie będę czytał tego tekstu i nagrywał się poprzez TeamSpeaka a nie rejestrator dźwięku.
Lord Smerf napisał/a: | przycisz te dźwięki gry |
Nie ma sprawy, chociaż już wcześniej to zrobiłem, ale jak widać to było za mało.
Lord Smerf - 20 Sierpień 11, 17:36
Nagrywasz dźwięk w czasie gry, czy po nagraniu filmu komentujesz to, co już nagrałeś i masz na ekranie? W każdym razie czytanie tekstu to chyba przesada... Ciekawiej będzie "na żywo".
Bzyk - 20 Sierpień 11, 18:01
Nagrywam grę, oglądam film i w trakcie oglądania układam sobie tekst do przekazania.
Lord Smerf - 20 Sierpień 11, 19:46
Próbowałeś nagrywać głos w tym samym czasie, co obraz? Czasem są problemy z ustawieniem tego, ale na dłuższą metę tak jest chyba wygodniej.
Artxt123 - 20 Sierpień 11, 19:58
Co do głosu podczas grania to nie wiem, czy wyjdzie, bo po pierwsze jest dużo cieć (co jest oczywiste, bo po co pokazywać jak się rozbudowujemy itp.) , a po drugie to darmowy Fraps nagrywa tylko 30s., (potem cięcie i od nowa), więc i tak byłyby chwilowe przerwy podczas mówienia.
Lord Smerf - 20 Sierpień 11, 20:18
No tak, przy nagrywaniu trialem Fraps'a to rzeczywiście może być problematyczne. W takim wypadku lepiej dodawać głos później.
Bzyk - 30 Sierpień 11, 14:44
http://www.youtube.com/watch?v=Fend8tJOnH0
Teraz nowe filmy będą pojawiać się co tydzień lub dwa.
|
|