|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
 |
Stronghold Kingdoms - Rozbudowa parafii
Czes - 1 Sierpień 10, 09:47
Persil napisał/a: | Labourers Billers masz u mnie na screenie.Taki namiot między strzelnicą a jabłkami. |
Ale nie widzę ile miejsca zajmują Najlepiej jakby ktoś porównał z innym budynkiem.
Odyn - 1 Sierpień 10, 10:56
Wymiary większości budynków możecie zobaczyć tutaj:
Erek - 1 Sierpień 10, 12:22
Czy markety będą podzielane na rodzaje surowców które będzie można sprzedać i kupić?
Czes - 2 Sierpień 10, 09:23
To nie są markety tylko gildie, które zwiększają produkcje tych surowców na terenie parafii.
Parafia gdzie jest Volv Gildia chyba może być ale pozostałe 2 jak dla mnie to do rozwałki...
Roti - 2 Sierpień 10, 09:35
Moim zdaniem tylko koszary do rozwalki no i budowac po linii pierwszego budynku (gildii).
Czes - 2 Sierpień 10, 09:44
No może i tak
Kita - 2 Sierpień 10, 09:53
Zastałem parafię tak:
Jakieś pomysły?
http://pic.leech.it/pic.php?id=7daf9966parafia.jpg
P.S. W jaki sposób odbudować bramę? Albo mury czy cuś?
Lutel - 2 Sierpień 10, 10:13
W parafii musi być budynek "Architects guild", tam oddaje się towary, które wykorzystuje się do bankietów. Kolejne poziomy odblokowują mury, wieże, itp. tak samo jak badanie "Fortification".
Kita - 2 Sierpień 10, 11:20
Czy miasto może robić bankierty? Jeśli tak to czy honor dostaje zarządca, czy wszyscy w parafii?
Lutel - 2 Sierpień 10, 11:29
Nie można robić bankietów w stolicy, atakując np. legowiska wilków honor dostają wszyscy w parafii, ale oczywiście odpowiednio mniej .
Czes - 5 Sierpień 10, 00:05
Tak wygląda parafia, do której się wprowadziłem z nową wioską.
Kita - 16 Sierpień 10, 17:05
http://pic.leech.it/pic.php?id=f3b5e94budowa.jpg
Metalwork jeszcze nie postawiony, ale czy to normalne że są aż tak wielkie odstepy? I gdzie zbudować do pikinierów? Za duży na standardowy plan, więc czy opłaca się go budować i marnowac miejsce?
Odyn - 16 Sierpień 10, 19:34
Czes, trafiłeś na kolejnego partacza, a do tego egoistę
Kita, mógłbyś sprawdzić ile honoru daj statua i czy można ją ulepszać, oraz jak wyglądają poziomy w ogrodzie? Jestem ciekaw, czy zmienili coś od czasu A3.
Kita - 16 Sierpień 10, 20:18
Statua 1 pky
Ogród na każdym lvl daje 1, czyli mając 3 lvl mam 3 pkt.
Podpowie ktoś co z moim miasteczkiem?
Odyn - 16 Sierpień 10, 21:09
Twoje miasto ma mocno popsutą prawą górną stronę.
Glidie i inne duże budynki (piknikerzy) buduj dalej wzdłuż tych z lewej strony. Dwa małe powinny zmieścić się w tej samej linii to baraki. Z kolejnymi będziesz musiał już kombinować.
|
|