|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - [porównanie] Złe czy dobre morale??
speeder11 - 8 Kwiecień 09, 15:51
Aha Przy rushu knightsami będę tego używał ;p
Elite - 8 Kwiecień 09, 16:42
Przemas lr napisał/a: | Nie używam, bo się nie opłaca |
lol, masz od groma kasy i chcesz powiedziec ze 25% wiecej dmg ci zwisa?
Przemas lr - 8 Kwiecień 09, 17:43
Elite napisał/a: | Przemas lr napisał/a: | Nie używam, bo się nie opłaca |
lol, masz od groma kasy i chcesz powiedziec ze 25% wiecej dmg ci zwisa? |
Każdy ma swój styl gry, ja wole taki, Ty wolisz taki.
Elite - 8 Kwiecień 09, 17:59
Crapny styl zatem.
Sugeruje przemyslec to jeszcze raz.
jaskol95 - 8 Kwiecień 09, 18:39
u mnie to zależy.. xD
Czasem nie używam wcale, ale to rzadko...
Jak jest dużo surowców, a szczególnie jedzenia to daje tyle, żeby miec +4 do popularnosci
i podwyższam podatki;]
w innym przypadku daje max do ujemnych, albo -4, zeby mi pop nie spadała, bo logicznie patrząc...
Przygnebiajace -4 ---->ustawiasz o 4 mniejsze podatki <z -16 do -12 lub z -20 do -16 przynajmniej u mnie...> ---->Dostajesz o powiedzmy 100zlota mniej na miesiac ale...---->wszyscy produkuja wiecej, wiec przykladowo przy x kamieniolomach dostaniemy y wiecej kamienia, ktory mozemy sprzedac i wyjdziemy z kasą na plus;]
Problemem może być wojo, ale jak widze ze idzie jakas armia która moze mi zagrozic, lub mam zamiar atakowac to burzę te rzeczy i buduje przyjemne.. narazie ta taktyka mnie nie zawiodla zbyt czesto ;D
Driller - 8 Kwiecień 09, 18:43
jaskol95 napisał/a: | ....to burzę te rzeczy i buduje przyjemne..... |
Ten fragment mnie zszokował trochę... Taka taktyka jest bez sensu, dwa razy więcej kasy traci się.
Elite - 8 Kwiecień 09, 20:20
Ja bym powiedzial ze gosc traci cala kase jaka zarobil na nieprzyjemnych:)
Dobry jest^^
Driller - 8 Kwiecień 09, 20:26
Oprócz kasy traci cenny czas na niszczenie/budowę tych rzeczy....
Tages - 9 Kwiecień 09, 08:19
Ja nie robie bo to i tak nic nie daje
Amphibic - 9 Kwiecień 09, 10:30
Ja na początku gry stawiam czasem przygnębiające żeby szybciej mi zbierali wszystko (morale uzupełniam karczmami/religią), potem jak mam już trochę kasy to stawiam na max rzeczy przyjemne i robie armie.
Na multi nie moge wejsc to nie wiem jak się tam gra.
jaskol95 - 9 Kwiecień 09, 10:32
Driller napisał/a: | jaskol95 napisał/a: | ....to burzę te rzeczy i buduje przyjemne..... |
Ten fragment mnie zszokował trochę... Taka taktyka jest bez sensu, dwa razy więcej kasy traci się. |
hm?
jak szykuje ostateczny atak, to co mi z tego złota?;p
z reszta strata 2k zlota nawet jak atak nie wypali jest chyba lepszym rozwiązaniem niż atak z rzeczami przygnebiajacymi, i armia przykladowo 100 miecznikow atakuje jakbym mial 70...
bez przesady, 2k to nie tak duzo.. a daje reke se uciac <głowy nie dam bo mi szkoda xD> ze i tak wiecej na tym zarobie..
z reszta mozecie sprawdzic w praktyce..
[ Dodano: 2009-04-09, 11:33 ]
Driller napisał/a: | Oprócz kasy traci cenny czas na niszczenie/budowę tych rzeczy.... |
Tracę czas.. 15 sekund, w ktorych moje wojsko idzie w jakies miejsce przed atakiem ^^
DonKamillo - 9 Kwiecień 09, 11:11
Amphibic napisał/a: | Ja na początku gry stawiam czasem przygnębiające żeby szybciej mi zbierali wszystko (morale uzupełniam karczmami/religią), potem jak mam już trochę kasy to stawiam na max rzeczy przyjemne i robie armie.
Na multi nie moge wejsc to nie wiem jak się tam gra. |
Jak bys gral multi to byś był na minusie z kasą bo karczmami nadrabia się pop z podatków...
Jeśli nie wiesz jak się gra to poczytaj na stronie bo są jakieś poradniki chyba a jak dalej będziesz miał jakiś problem to możesz zapytać na forum.
Nice Friend - 10 Kwiecień 09, 19:40
Ja tam daje plusowe,można potem obserwować jak np. piekarze siedzą na krzesłach i odpoczywaja.
Przemas lr - 10 Kwiecień 09, 19:41
Nice Friend napisał/a: | Ja tam daje plusowe,można potem obserwować jak np. piekarze siedzą na krzesłach i odpoczywaja. |
Tylko, że wtedy produkcja robi się wolniejsza, i to o ile....
cesarz matthew - 10 Kwiecień 09, 19:44
ja nie robie zadnych morali
|
|