|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - Wąż czy Sułtan
Przemas lr - 4 Kwiecień 09, 12:43
No co wy? Filip albo Szczur słabszy od Sułtana? :O
Driller - 4 Kwiecień 09, 12:56
Nie wiem kto jest najsłabszy, ale zawsze więcej wojska tracę atakując sułtana niż szczurka. Przez tych miotaczy
Acrobot - 5 Kwiecień 09, 07:57
Ale szczur też może troche woja zabic. W tej misji gdzie jest czterech szczurów półkolem dookoła gracza, bodajże płaska kraina, to szczurki po 140 żołnierzy mieli.
Driller - 5 Kwiecień 09, 08:47
Wystarczy zrobić mała dziurę w wieży i dać jedną wieże, przez cała planszę taką obronę miałem A ta misja gdzie jesteś ty na 7 szczurków jest też banalna. Sprawdziłem aż, 11 minut mi zajęła A taka z 4 Sułtanami już więcej trochę.
Acrobot - 5 Kwiecień 09, 08:49
Driller napisał/a: | Wystarczy zrobić mała dziurę w wieży i dać jedną wieże, przez cała planszę taką obronę miałem A ta misja gdzie jesteś ty na 7 szczurków jest też banalna. Sprawdziłem aż, 11 minut mi zajęła A taka z 4 Sułtanami już więcej trochę. |
A no tak, płaska kraina była na 7 szczurów.
Driller - 5 Kwiecień 09, 08:53
Płaska kraina była na 5 szczurków, ty 2k oni 4. A wojownicy pustyni była na 7, każdy po 10k
Nice Friend - 10 Kwiecień 09, 09:53
Wąż lepszy,Sułtana atakuje 2 min. a Węża 6.
Dla mnie jest różnica.
Ale zależy jakimi jednostkami ale ja takimi samymi.
Amphibic - 10 Kwiecień 09, 10:12
Sułtan - dno...
Wszyscy wiedzą że sułtan nic nie robi (tylko wojsko jak damy mu dużo kasy na początek)..
Wąż cośtam zawsze ma ;p..
Ba! Powiem wam nawet że ostatnio bawiłem się z botami i wąż był jednym z lepszych w statystykach..
Driller - 10 Kwiecień 09, 11:37
Boty są tak zrobione, że jak mają np. więcej żelaza, to i tak tego nie wykorzysta. Zaprogramowano go tak, że postawi 4 kopalnie żelaza i koniec. Zieleni już zazwyczaj wykorzystuje więcej, ale też nie zawsze wszystko. Często boty głupio rozbudowują zamki, i np stawiają mur/wieże na kamieniu/żelazie/zieleni.
Elite - 10 Kwiecień 09, 15:11
Ha, z tym sie zgodze choby Nizar ktory traci zasoby kamienia i zelaza na rzecz wybudowania fosy;p
banaj - 11 Kwiecień 09, 06:13
Najlepiej ustawić wąż,sułtan i ty oni 40.000tys a ty3.000 tys.Napoczątku lordem na wąże i niech sami grają 1VS1
Driller - 27 Kwiecień 09, 15:33
Sam jestem ciekaw A do sułtana to w niektórych przypadkach mogłoby wystarczyć z 10 łuczników do rozwalenia 90% wojsk jego... U wilka takim oddziałem może byś zniszczył mu z 3 jednostki.
Piotrek - 9 Maj 09, 20:37
Uważam że o wiele lepszy jest wąż ponieważ używa on katapult a sułtan nie,
Nice Friend - 10 Maj 09, 10:20
Maciekolos nie czepiaj się Wieprza może to tylko jego własna opinia.
Wąż prawie co 12 sek produkuje jednostki a Sułtan procarzy itp.
Baissa - 10 Maj 09, 14:54
Jako że przeciwnicy są zawsze dziwnie słabi Wąż nie wiadomo po co został odchudzony ze stanu z pierwszej Twierdzy - nie ma pałkarzy i kuszników, a zamek kiepski pod względem obronności. Sułtan byłby lepszy, gdyby ustawiał łuczników na murze za blankami - kiedyś grałam gdy był ze mną sprzymierzony(własne ustawienia) i wysłałam mu łuczników na blanki - odparli atak kilku Ryszardów.
Cytat: | gospodarką Sułtana przesadziłeś Bez farm, bez produkcji żadnej broni, zbroi. Bez piwa, kościołów chyba też nie buduje. To jest gospodarka na 4? |
Dużo budynków produkcyjnych to jeszcze nie dobra gospodarka. Chodzi o to że sułtan nie wiadomo po co buduje dużo domków drwali, cho potrzebuje b. mało drewna. Bezsens.
Cytat: | Boty są tak zrobione, że jak mają np. więcej żelaza, to i tak tego nie wykorzysta. Zaprogramowano go tak, że postawi 4 kopalnie żelaza i koniec. Zieleni już zazwyczaj wykorzystuje więcej, ale też nie zawsze wszystko. Często boty głupio rozbudowują zamki, i np stawiają mur/wieże na kamieniu/żelazie/zieleni. |
I to jest prawda. Temat wygląda na potrzebujący zamknięcia - wszystko co było można, napisano i produkuje się spam, wulgaryzmy itp.
|
|