|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
 |
Edytor map - [mapa] Alkazar, Segowia
Lowcakur - 27 Kwiecień 11, 15:09
Jesli dodasz ilosc wojsk, oprocz inzynierow i machin to wojska beda wedrowac tak jak wedrowaly. I zmniejsz ilosc Maurow w stolpie, tam jest calkiem sporo dobrego woja.
Threeth - 27 Kwiecień 11, 15:55
bartek9007 napisał/a: |
@Threeth
Co znaczy, że zamek jest kwadratowy? W paczce masz pare zdjęć z różnych stron, link do rzutu z satelity - działałem wg niego i myślę, że dość dobrze mi to wyszło - także opisz mi co masz na myśli albo miej pretensje do arabskich i chrześcijańskich właścicieli zamku .
|
Napisałem, że zamek jest lekko kwadratowawy, (nie kwadratowy) i być może celowo, tak więc polecam przeczytać mój post ze zrozumieniem, bo nigdzie nie napisałem, iż zamek jest kwadratowy.
bartek9007 napisał/a: |
Słyszałem, że jesteś specjalistą jeśli chodzi właśnie o krajobraz, więc daj mi ze swojej strony pare rad co mógłbym ulepszyć, poprawić, bo ja pomysłów osobiście nie mam.
|
Stosować przy podłożu najmniejszy pędzel , bo w jednym miejscu jest największym pędzlem zrobiony piasek, przez co wygląda to nienaturalnie.
bartek9007 - 27 Kwiecień 11, 16:08
@Lowcakur
To się zgadza, tylko, że większość inwazji to krzyżowcy + halabardnicy, więc będzie ciężko - spróbuję dodać ze dwie inwazje może będą dalej dobrze atakowali. Położę nacisk na zmniejszenie wojska na zamku.
@Threeth
Spokojnie potrafię czytać, mój post miał za zadanie rozwiać wszelkie twoje wątpliwości i potwierdzić tezę, że zrobiłem to celowo . Po co od razu takie ostre słowa ?
Chyba nawet to potem usunąłem, zgadzam się wygląda to głupio. Jakieś rady co do wystroju kamieniami i roślinami?
Lowcakur - 27 Kwiecień 11, 17:59
Wlasnie z pikinierami mialem najmniejszy problem, inzynierowie z olejem i po calej armii.
A najgorsze jest to, ze ostatnio zrobilem cala kampanie do Crusadera, a po defgramentacji dysku wykasowalo mi wszystkie saevy z gier, oraz wszystkie wlasnorecznie zrobione mapy do Stronga oraz Warcrafta.
bartek9007 - 30 Kwiecień 11, 01:35
http://hotfile.com/dl/116...egowia.map.html
Tu jest poprawiona wersja mapy pod kątem ataków. Chętnych proszę i testowanie i pisanie co mogę jeszcze poprawić w związku z atakami.
pzdr
|
|