|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
 |
Edytor map - [kampania] "Siła Szlachcica"
Szeryf99 - 12 Marzec 11, 20:56
Hmm przepraszam.
Przewiduję jeszcze przynajmniej jeden rozdział ze względu na zainteresowanie i miłe słowa.
Być może za 1-3 dni ukaże się nowa mapka.
Rozdział drugi: Miłość i Nienawiść
Mapa pierwsza: Śmierć Wezyra
Wilhelm zginął, jednak córka Wezyra wiele o nim słyszała i potajemnie odrzuciła Islam i stała się chrześcijanką. Dowiedziała się również o tym, iż Wilhelm zginął z ręki jej ojca, a odpowiedziała na to tymi słowami:
-Co za drań, co za podła świnia. Już ja się z nim rozprawię.
Następnie powiedziała swoim służkom, że muszą szukać człowieka tak przystojnego, mądrego i walecznego jak Wilhelm. Trzy dni później Asli (czyt. Aszli) przystąpiła do ataku!!!
http://www.speedyshare.co...ierc_Wezyra.rar
Threeth - 17 Marzec 11, 22:05
Powiem tak, fabuła pierwszego rozdziału jest w miarę ok, nawet ciekawa. Drugi rozdział to pod względem fabuły jest TRAGEDIA, córka Wezyra usłyszała, że jej ojciec kogośtam zabił, stwierdziła, że przejdzie na chrześcijaństwo i zabije swego ojca, pewnie jeszcze w tym celu stworzy regularną armie. Lekki absurd. Nie wiem ile Ty to wymyślałeś ale chyba nie przemyślałeś tego co piszesz. Nie zniechęcaj się, bo w krajobrazie widać poprawę. Polecałbym Ci wymyślić coś sensowniejszego jako drugi rozdział, bo tak jak wspomniałem, to co jest teraz jest nierealistyczne i bez sensu, odnoszę lekkie wrażenie, że zrobiłeś tą fabułę na szybko. Tak jak powiedziałem, wymyśl sensowniejszą fabułę i będzie ok. Mapy pod względem krajobrazu ocenię może jutro, jak będzie mi się chciało.
Hunter - 18 Marzec 11, 14:15
Krajobraz robisz ok, ale jak napisł Threeth, kiepsko z fabułą. Islamskie kobiety w ogóle bardzo mało mówią, są bardzo posłuszne, o wszystko muszą się zapytać, zanim coś zrobią, są wierne dla mężów, a ojciec to dla nich autorytet. Dodatkowo, ich wiara jest w nich mocno zaszczepiona. Dlaczego więc miałaby za "jakiegośtam" z jej punktu widzenia niewiernego, o którym słyszała coś tylko, porzucić swoją wiarę, przekonania i bluźnić -ba! nawet zabic swojego ojca?
Jeśli chcesz, to nową fabułę prześlij mi na pw, a ja ci mogę coś ew. poprawic, aby nie było wpadki.
|
|