|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
![](images/print.gif) |
Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - [misja] Najtrudniejsza misja .
Driller - 4 Kwiecień 09, 21:18
speeder11 napisał/a: | cesarz matthew napisał/a: |
na kilkanascie razy pszeszlem ok 7 |
Aha, nie wiedziałem, że kilkanaście to siedem |
heh... czytanie ze zrozumieniem się kłania. Słowo klucz - 'na'
Acrobot - 5 Kwiecień 09, 08:53
speeder11 napisał/a: | cesarz matthew napisał/a: |
na kilkanascie razy pszeszlem ok 7 |
Aha, nie wiedziałem, że kilkanaście to siedem |
Chodzi o to że przeszedł ja 7 razy a grał kilkanaście czyli np. pietnascie. I na te pietnascie 7 razy przeszedł. Kumasz?
Btw. Nie mówi sie przeszłem tylko przeszedłem. Przeszłem strasznie głupio brzmi.
Driller - 5 Kwiecień 09, 08:55
Już ja mu to napisałem, ale ok I z tego co mi wiadomo, to już chyba dozwolona jest wymowa 'przeszłem'. Pewien nie jestem, ale coś mi się o uszy obiło Co nie zmienia faktu że to głupio brzmi.
Acrobot - 5 Kwiecień 09, 11:16
Driller napisał/a: | Już ja mu to napisałem, ale ok |
Kiedy chciałem odpowiedziec byłem na stronie wczesniej wiec nie widziałem twojego posta.
Driller napisał/a: | I z tego co mi wiadomo, to już chyba dozwolona jest wymowa 'przeszłem'. Pewien nie jestem, ale coś mi się o uszy obiło Co nie zmienia faktu że to głupio brzmi. |
Nie jest dozwolona. Wierz mi z moją polonistką takich rzecczy nie można nie wiedzieć.
Driller - 5 Kwiecień 09, 11:56
Acrobot napisał/a: | Nie jest dozwolona. Wierz mi z moją polonistką takich rzecczy nie można nie wiedzieć. |
W żadnej szkole raczej to nie jest dozwolone, ale mam na myśli, że formalnie jest taka wymowa poprawna. A wszyscy dorośli nauczeni, że tak nie wolno, mówią tak jak mówili - i dobrze
speeder11 - 6 Kwiecień 09, 15:45
Rodzaj męski
Ja - przeszedłem
Ty - przeszedłeś
On - Przeszedł
Rodzaj żeński
Ja - przeszłam
Ty - przeszłaś
Ona - przeszła.
Mam nadzieje, że to rozwiało wszelkie wątpliwości ;p
Driller - 6 Kwiecień 09, 16:09
Ty nie pisz jak tu się odmienia Po prostu mi się coś o uszy obiło że pozmieniali trochę w tych przepisach czy gdzie tam to się zmienia, ale mogę się mylić oczywiście
Trochę z tematu zboczyliśmy...
ponceriusz - 23 Kwiecień 09, 12:50
Wróćmy do tematu: ja jestem na misji - ja na 2 marszałków.
Od szlaku dużo łatwiejsza jest kamp.
Duża litera na początku zdania.
- Warlike
Rapez - 17 Czerwiec 09, 19:56
Ja tam nie przeszedłem tylko misjii 50 i 80.. Wie może ktoś jaką taktyke tam zastosować lub coś podobnego ^^ ?
ponceriusz - 22 Czerwiec 09, 18:05
Ten temat bardziej powinien się nazywać "Do której misji doszliście?" , gdyż dla każdego najtrudniejszą misją jest ta, do której doszedł.
sir Ryszard - 23 Czerwiec 09, 14:09
Hmm dla mnie była najtrydniejsza w warcheście misja 8 nie wiem czemu ale była
MITIS - 26 Czerwiec 09, 20:29
nawet trudna jest ta gdzie esteś sakm na 2 opatów i emira, ale jak wie sie jak to się przejdzie spokojnie
intel005 - 8 Wrzesień 09, 15:28
MITIS napisał/a: | nawet trudna jest ta gdzie esteś sakm na 2 opatów i emira |
Naucz się ortografii.
Ta misja jest jedną z najłatwiejszych w grze. Przeszedłem ją bez problemów w niecałą godzinę.
magik - 9 Luty 10, 14:56
moja najgorsza misja to była z 2 emirami strasznie długo ja przechodziłem
|
|