|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
 |
Edytor map - Kampania "Cena Neutralności"
Kokoju - 3 Maj 10, 17:14
Te znaki właśnie po to były, aby zrobić atak "Z zaskoczenia".
Prawdopodobnie dzisiaj wieczorem bądź jutro rano dodam misję piątą.
Podpowiem, iż:
-Dziesięć map już prawie zrobione, głównie poprawiam szczegóły, wymyślam do nich detaliczną historię itp.
-Mapy 9-11 nie będą działy się w Halbardorze ale w Roshijo, będą to jedne z niewielu map, gdzie grać się będzie nie kolorem niebieskim, ale czerwonym, jednakże będą miały jakiś związek z wydarzeniami z wojny Halbardoru z DarkKroght.
-W misji 13 bądź 14 akcja przesunie się o jakieś 20 lat, i wojna zakończy się, zaś wybuchnie druga.
-W jednej z misji będzie się grało głównie leśnymi elfami i będzie się miało kolor zielony.
-Misje: 8, 9, 12 i 15 prawdopodobnie będą nieco przypominały RPGa, gdzie będzie grało się głównie wojskami jakie będzie sie miało na początku, bez żadnych posiłków, i bez jakichkolwiek budynków (WYjątek: końcówka misji 9). Czyli będą nieco przypominały misję drugą.
Hunter - 4 Maj 10, 09:58
Cóż, mam nadzieję, że kampanię może trochę przedłużysz, no chyba że masz grafik taki jak my w Teamie (ja zawsze robię bez grafiku).
Kokoju - 4 Maj 10, 14:57
Prawdopodobnie będą cztery kampanie po 16 misji, jednakże nie zawsze będzie się grało jednym kolorem w danej kampanii. Będzie mniej więcej tak:
Kampania 1 - Halbardorczycy
Kampania 2 - San'Adinar (Czyli leśne elfy)
Kampania 3 - DarkKroght (Mroczne elfy)
Kampania 4 - Roshijczycy
Hunter - 5 Maj 10, 18:37
No to czekam na na dalsze prace. Jestem ich ciekaw.
Kokoju - 6 Maj 10, 20:23
Zastanawiam się, czy jednak kontynuować kampanię, bo, jak widzę, od jakiegoś czasu jesteś jedynym komentującym, a dla jednej osoby to raczej noie opłaca się robić kampy.
Threeth - 6 Maj 10, 21:26
Kontynuuj, ja jak znajdę czas to na pewno ją ocenie.
ponceriusz - 7 Maj 10, 17:58
Po konkursie na pewno ktoś jeszcze oceni (sam nie wiem jak Ty robisz kampanię i mapę do konkursu jednocześnie, bo chyba się zgłaszałeś: Kokoju napisał/a: | Ja również się zgłaszam, ale jedynie do map do SH, bo SHC niestety przypadkowo odinstalowałem, płyty nie mam, ani nie mam czasu by w czasie tygodnia pochodzić po mieście i poszukać. | ), bowiem prawie wszyscy użytkownicy regularnie odwiedzający "Edytor map" w nim uczestniczą.
Tym ktosiem raczej będę także ja.
PS Na razie całą kampanię ściągnąłem, żeby potem się ni kićkać z linkami.
Hunter - 7 Maj 10, 18:12
Kontynuj, kontynuj, bo naprawdę ciekawa kampania. Zainteresowałem się tym "fantasy", więc gdy skończę "Podboje", dodam do moich pomysłów kampę w tym stylu.
Kokoju - 7 Maj 10, 21:08
ponceriusz napisał/a: | (sam nie wiem jak Ty robisz kampanię i mapę do konkursu jednocześnie, bo chyba się zgłaszałeś: |
Mapę zrobiłem jeszcze przed rozpoczęciem kampanii, jedynie wynajduję nowe błędy.
Co do kampanii, to nie wiem, zobacze, co będzie po konkursie, aczkolwiek zacznę przygotowywać nowe mapki.
Hunter - 8 Maj 10, 11:56
Zrób kampanię. Teraz dużo mapmakerów siedziało przy konkursie, więc powinno przybyć komentatorów.
olowek - 25 Lipiec 10, 17:33
Jak będziesz pakował mapy w ZIP (inaczej nie mogę pobrać) to na 100% ocenię całą kampanię.
|
|