|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Stronghold 2 - [problem techniczny] Problem ze spolszczeniem (rozwiązany)
Repcak - 18 Sierpień 09, 15:03 Temat postu: [problem techniczny] Problem ze spolszczeniem (rozwiązany) No więc instaluje pełne spolszczenie do Twierdzy (zajmuje 345MB), na początku miałem problemy z biblioteką d3dx9_27.dll ale z tym se poradziłem i teraz daję play wyskakuje mi okienko z włożeniem płyty no to skopiowałem cracka i wyskakuje mi to:
Co mam z tym zrobi mi się wydaję że mam złego cracka
Przemas lr - 18 Sierpień 09, 15:37
Też miałem ten problem z bratem
Spróbuj ściągnać ten plik "może" coś da (
Repcak - 19 Sierpień 09, 18:17
Już se z tym poradziłem, zainstalowałem patcha skopiowałem folder fx (są tam wszystkie dziwięki) odinstalowałem twerdze i zainstalowałem ponownie i podmieniłem folder fx. Teraz ciesze się z polskich napisów i z dubingu
Przemas lr - 19 Sierpień 09, 19:47
To może walniemy partyjke z thompsonem na multi xD
Repcak - 20 Sierpień 09, 17:48
nie ja w multi wolę grac na krzyżowcu
zyraf - 12 Listopad 09, 15:41 Temat postu: Re: Problem ze spolszczeniem (rozwiązany)
Repcak napisał/a: | No więc instaluje pełne spolszczenie do Twierdzy (zajmuje 345MB), na początku miałem problemy z biblioteką d3dx9_27.dll ale z tym se poradziłem |
Witam
Ja mam z tym problem - kupiłem dziś orginalną grę (kolekcję klasyki) po zainstalowaniu wyskakuje mi info że nie mogę włączyc gry ponieważ brakuje mi właśnie tego pliku.
Co mam zrobic jak sobie z tym poradzic? zaznaczę że zupełnie nie znam się na komputerach.
mam Windows Vista jeżeli to ma jakieś znaczenie.
Z góry dzięki za pomoc
Lord Smerf - 12 Listopad 09, 15:49
1.Zrób reinstall.
2.Jeśli nie pomoże, to zastosuj to, co kolega Repcak.
Repcak napisał/a: | Już se z tym poradziłem, zainstalowałem patcha skopiowałem folder fx (są tam wszystkie dźwięki) odinstalowałem Twierdzę i zainstalowałem ponownie i podmieniłem folder fx. Teraz ciesze się z polskich napisów i z dubingu |
(poprawiłem tu kilka błędów, aby było bardziej czytalne )
3.Na przyszłość czytaj tematy, jeśli ktoś odpowiedział na dany problem, to skorzystaj z porady.
zyraf - 12 Listopad 09, 16:11
Masakra... z tą grą
Zainstalowałem ją ponownie plus z drugiej płytki pacht włączam grę a tu wyskakuje mi info że mam się skontaktowac z Pomoc techniczna cenega poland....i podac klucz HWID a otrzymany klucz aktywacji wpisac w tym samym okienku.
Co za dziadostwo pierwszy raz się z tym spotkałem Da się to jakoś inaczej rozwiązac?
Pytanie drugie: Jak zainstalowałem z drugiej płytki pachta to czy zgłównej płyty muszę instalowac spolszczenia (napisy, dubing) czy już wszystko będzie chulało po naszemu?
Z góry dzięki za pomoc
Lord Smerf - 12 Listopad 09, 16:41
Chyba nie da się tego inaczej rozwiązać, trochę nieciekawie wymyślili z tym kluczem.
Natomiast wielkie sorry, ale nie mogę patrzeć na te błędy...
Patch
Hulało
zyraf - 12 Listopad 09, 16:45
Lord Smerf napisał/a: | Chyba nie da się tego inaczej rozwiązać, trochę nieciekawie wymyślili z tym kluczem.
Patch
Hulało |
Już napisałem do Cenegi zobaczymy jak to wyjdzie.
A błędy cóż zdarzają się poprawię się na przyszłośc obiecuje
Lord Smerf - 12 Listopad 09, 16:51
zyraf napisał/a: | Lord Smerf napisał/a: | Chyba nie da się tego inaczej rozwiązać, trochę nieciekawie wymyślili z tym kluczem.
Patch
Hulało |
Już napisałem do Cenegi zobaczymy jak to wyjdzie.
A błędy cóż zdarzają się poprawię się na przyszłośc obiecuje |
Obiecuję
Nie no spoko.
A ja też chyba kiedyś do nich pisałem, lecz nie dostałem e-maila... Ale głowy nie dam.
Ogólnie gra miała być dobra, dopracowana, z grafiką 3D... Tymczasem od samej instalacji wyskakuje tysiące błędów zniechęcających do gry. Patche wymagają kodu aktywującego. Grafika dobra tylko na najwyższych detalach, w innym wypadku wszystko wydaje się kwadratowe lub zbladłe. Co prawda FF uczy się na własnych błędach, stworzyli bardzo dobrą grę - Stronghold Legends. Miejmy nadzieję, że Kingdoms będzie jeszcze lepsze.
zyraf - 13 Listopad 09, 12:12
Literówki mogą się zdarzyc - przesiadłem się ze stacjonanego kompa na laptopa i trochę dziwnie mi się pisze.
Co do aktywacji....szlag mnie zaraz trafi...dzwonie na dwa numery które podane są w okienku informującym mnie że muszę się skontaktowac z cenega poland i co? i słyszę że "nie ma takiego numeru"...
Jak Wy instalowaliście ogrinalną grę to też takie jaja były? Też musieliście dzwonic podawac kod HDIW czy jakoś tak a oni podawali Wam klucz aktywacyjny do gry?
[ Dodano: 13 Listopad 09, 16:01 ]
Dodzwoniłem się i gra hula ale szczerze mówiąc pierwsza częśc była lepsza....kampania ciekawsza no i graficznie bardziej mi się podobała. Tutaj tak dziwnie jest....szczególnie kamera i jej funkcje...wszystko za blisko za dużo a oddalenie nie wiele daje. Jak na razie mam mieszane uczucia spodziewałem się czegoś lepszego. No ale 13zł za orginał to nie majątek hehe
|
|