|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Edytor map - Mapy Szeryfa99
Szeryf99 - 4 Czerwiec 09, 21:45 Temat postu: Mapy Szeryfa99 Zakładam temat o swoich mapkach oto pierwsza
Arabska Bitwa
http://www.speedyshare.com/632470531.html
Mapa skirmish 1 vs 1 multi
http://www.speedyshare.com/246818779.html
jankes1124 - 5 Czerwiec 09, 11:14
Niezbyt realistyczny krajobraz w pierwszej mapie, ale przyjemnie sie grało
Kokoju - 5 Czerwiec 09, 11:44
1. Fajnie się grało, ale jest nierealistyczna. W ogóle. Drzewa przy trawie, nie "kawałek kamieni" tylko trochę kamieni, obok trochę piasku, a ten teren naokoło zamku kiczowaty.
2. Bardzo kiczowata, kiepsko się gra.
Sorka za krytykę, ale taki jestem .
Szeryf99 napisał/a: | Zakładam temat o swoich mapkach oto pierwsza |
Dwukropek po "pierwsza" i przecinek przed "oto".
;p
Szeryf99 - 5 Czerwiec 09, 12:18
Dwukropku nie trzeba ale przecinek tak .
T-Rex - 5 Czerwiec 09, 14:07
1. Fajna misja, dobrze rozplanowane czasowo ataki i czas na rozbudowanie się na początku. Podobało mi się.
2. 1v1 multi - mapa bardzo dobra ( lubię mało surowców ) - z tym, że w multi żelazo i kamień nie są chętnie widziane poza murami zamku.
Szeryf99 - 7 Czerwiec 09, 08:23
Kolejna mapa Arabska obrona
http://rapidshare.com/fil...Obrona.map.html
jankes1124 - 7 Czerwiec 09, 09:35
Po miniaturce mogę powiedzieć, ze dalej mi się krajobraz nie podoba
P.S. Powiedz ile czasu poświęciłeś tworzeniu poszczególnych map?
Kokoju - 7 Czerwiec 09, 19:38
Nom, krajobraz zły. Ja bym robił krajobraz taki w dziesięć minut.
Szeryf99 napisał/a: | Dwukropku nie trzeba ale przecinek tak . |
I jednego i drugiego nie poprawiłeś.
Szeryf99 napisał/a: | Kolejna mapa Arabska obrona |
Przecinek przed "Arabska". Obrona z dużej litery. To nazwa własna. Bo jakby to nei była nazwa własna, "Arabska" powinno być z małej litery, bo to przymiotnik.
@Siwy
No widzisz. Forum powinno być uporządkowane, schludne. Ty mi wytknąłeś mi błędy - ja je poprawiłem. Nikt nie jest idealny, każdy zrobi kiedyś błąd w tym, w czym jest dobry (Tu fan samochodów pomyli marki, gdzieś znawca literatury pomyli dzieła dwóch jednego autora, itp.)
Kalimach - 7 Czerwiec 09, 19:57
Powiem tak popracuj nad krajobrazem, ponieważ wygląda on cholernie sztucznie. Dodaj jakieś skały, ruiny, krzaki. Niby są to takie nieistotne duperele, ale sprawiają, że mapka jest atrakcyjna i miła dla oka
Ps. Sorry z góry za oftop
Czytam różne fora oprócz tego, ale na żadnym z nich nikt się nie czepia ortografii jak tutaj.
Ludzie, po co zwracać komuś uwagę, że nie zrobił przecinka czy kropki.
Jak w cytowanym poście poniżej. Jestem w stanie zrozumieć, gdy ktoś wali błędy co dwa wyrazy, ale brak kropki czy przecinka, to już lekka przesada.
Kokoju napisał/a: | Nom, krajobraz zły. Ja bym robił krajobraz taki w dziesięć minut.
Szeryf99 napisał/a: | Dwukropku nie trzeba ale przecinek tak . |
I jednego i drugiego nie poprawiłeś.
Szeryf99 napisał/a: | Kolejna mapa Arabska obrona |
Przecinek przed "Arabska". Obrona z dużej litery. To nazwa własna. Bo jakby to nei była nazwa własna, "Arabska" powinno być z małej litery, bo to przymiotnik. |
Siwy - 7 Czerwiec 09, 20:06
Szeryf99 - kiedyś Ci już to pisałem. Zrób jedną porządna mapę zamiast 10 do dupy Ta mapa "Arabska Obrona"... Krajobraz na 5-10 minut, kaktusy poustawiane na odwal się - przytrzymałeś lewy przycisk myszy i jedziemy, nie ? Kilka drzewek za zamkiem, rzeczka, kilka drzewek w oazie obok rzeczki i do tego parę kaktusów... A! Jeszcze bagno koło rzeki. Tak wygląd mapa Postaraj się nastepnym razem.
Kokoju, ogarnij się z tym upominaniem "przecinek tam, dwukropek tu, a jeszcze tam powinna być wielka litera". Sam głupie błędy interpunkcyjne i ortograficzne robisz, a się czepiasz braku przecinka czy wielkiej litery na początku zdania.
W[color="red:158916af47"]_ogóle.
Cytat: | 2. bardzo kiczowata, kiepsko się gra. |
Zdanie zaczynamy z wielkiej litery.
To tak mniej więcej wygląda. Ktoś nie wciśnie shift'a przypadkiem (Jak zapewne Ty), a Ty, wielki polonista musisz napisać, że powinno być z wielkiej...
Szeryf99 - 16 Lipiec 09, 11:33
Kolejna mapa bardziej dopracowana nazwa :
Wężowe Spojrzenie
http://www.speedyshare.com/612423696.html
thompson - 17 Lipiec 09, 12:10
hmm mapka niby moze byc, tylko dziwna nazwa... moze wieprzowe spojrzenie zabrzmi lepiej ja zrobilem taka mapke ktorej sie na da przejsc, totalna anomalie. Jak mi sie uda to przesle. A co do twojej mapy... z 1 zamkiem to chyba nie mapa multiplayer??? xD
Lord Smerf - 17 Lipiec 09, 20:49
Szeryf99 napisał/a: | Kolejna mapa bardziej dopracowana nazwa :
Wężowe Spojrzenie |
Tak, zdecydowanie bardziej dopracowana nazwa
A mapa wygląda na "sztuczną", niedopracowane elementy krajobrazu itd.
jankes1124 - 17 Lipiec 09, 21:02
Lord Smerf napisał/a: | "sztuczną" |
Dobrze powiedziane.... Te wzniesienie takie jakieś za okrągłe...
thompson - 18 Lipiec 09, 16:46
to sa wydmy
Poza tym, jak moze to byc mapa 150x150, skoro mapa wyraznie pokazuje ze to minimum 300x300?
|
|