|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - [porównanie] Nizar vs Emir
Piotrek - 13 Maj 09, 15:24 Temat postu: [porównanie] Nizar vs Emir Ja uważam że lepszy jest Nizar ponieważ ma dobrą obronę a w niej jest balista gospodarka także dobra.Chociaż są dosyć na równym poziomie
jankes1124 - 13 Maj 09, 15:58
Trochę mało napisałeś. Emira zbytnio nie lubię, nie wiem dlaczego. Też jestem za Nizarem, ładne zamki, tylko mało jednostek tworzy. Jestem za arabem...
Maciek - 13 Maj 09, 16:04
Pch! Nazir nie ma nawet zamku a ty to nazywasz dobrą gospodarką??? Pch! Wystarzczy 50 pałkarzy i balist nie ma. Zostanie nam 40 pałkarzy odkopujemy fose i idziemy na lorda. I niby Nazir ma być lepszy od Emira??? Hahahah. Widać że jesteś nowicjuszem.
Nice Friend - 13 Maj 09, 17:26
maciekolos napisał/a: | niwicjuszem. | Literówka się wkradła,popraw
Dla mnie lepszą obrone ma Emir atak nie za dobry ale za obrone go cenie.Gospodarka nawet dobra.
PS:Mogłeś zrobić ankiete.
jankes1124 - 13 Maj 09, 17:33
maciekolos napisał/a: | Pch! Nazir nie ma nawet zamku a ty to nazywasz dobrą gospodarką??? Pch! Wystarzczy 50 pałkarzy i balist nie ma. Zostanie nam 40 pałkarzy odkopujemy fose i idziemy na lorda. I niby Nazir ma być lepszy od Emira??? Hahahah. Widać że jesteś nowicjuszem. |
Jeśli uważasz mnie za nowicjusza to już Twoja sprawa, ale czy jesteś pewien?. Wg mnie jest lepszy, WEDŁUG MNIE! jeśli nie zauważyłeś.
Maciek - 13 Maj 09, 17:36
Nie jankes. Chodziło mi o Piotrka ale wcześniej napisałeś posta:).
Kamil - 13 Maj 09, 17:46
maciekolos napisał/a: | Pch! Nazir nie ma nawet zamku a ty to nazywasz dobrą gospodarką??? Pch! Wystarzczy 50 pałkarzy i balist nie ma. Zostanie nam 40 pałkarzy odkopujemy fose i idziemy na lorda. I niby Nazir ma być lepszy od Emira??? Hahahah. Widać że jesteś nowicjuszem. |
I co dasz rade pokonać nizara 50 pałkarzami? Wątpie.
To jest ich prywatne zdanie, a Ty zaraz ze są nowicjuszami bo uważają że nizar jest lepszy od emira
Zeby nie bylo spamu; to ja uważam ze są porównywalni
Maciek - 13 Maj 09, 17:53
Ale ja tylko surowo oceniam to ich prywatne zdanie:). Np. ty powiesz są porównywalni a ja ci powiem porównywalni któryś tam jest z nich o wiele lepszy od drugiego i to jest surowe ocenianie twojego prywatnego zdania. A ty już wyskakujesz do mnie ,,a Ty zaraz ze są nowicjuszami bo uważają że nizar jest lepszy od emira" i co też ci coś takiego mogę powiedzieć.
Kamil - 13 Maj 09, 18:01
Nie "wyskauje do Ciebie" tylko normalnie Ci odpowiadam
Też możesz mi coś takiego powiedzieć, napewno się nie obraże, tylko moim zdaniem powinniśy uszanować zdanie innych użytkowników a nie nazywac ich "nowicjuszami"
Dobra wracamy do tematu
Maciek - 13 Maj 09, 18:07
Masz racje
Moim zdaniem lepszy jest Emir. Bo: Ma dobrą gospodarkę, dobrze atakuję, ma dobrą obronę, i przewyższa Nizara tekstami .
jankes1124 - 13 Maj 09, 20:13
Hehe z tymi tekstami to jest prawda... Lepsze są Emira ("O cholercia..."). Zagrałem dziś ja vs Nizar vs Emir i obserwując ich działania zauważyłem, że Emir dobrze grał. Wycofuję co pisałem wcześniej, chyba jednak Emir jest lepszy.
ponceriusz - 13 Maj 09, 20:15
według mnie emir jest TROCHĘ lepszy:
zamek i obronę ma lepszy emir,emir ATAKUJE a nizar NIE,emir ma zbrojnych(arabskich) a nizar nie.
a nizar niszczy budynki asasynami i w ogóle ich ma, ma bardzo dużo łuczników
Piotrek - 13 Maj 09, 20:16
maciekolos ja mam 9 lat więc nie nazywaj mnie nowicjuszem.A wogóle to nizar na zamku ma assasynów.Więc 50 pałkarzy może czasem nie dać rady.Aco do nicefrienda to ankiety zapomniałem zrobić.
Lord Smerf - 13 Maj 09, 20:52
Na pewno lepiej atakuje Emir, Nizar tylko asasynami, więc zwykle nie może się przedrzeć. Emi może zabić Emira, Nizara też, zaś Nizar nie pokona ani Nizara, ani Emira. Wygrywa Emir .
Co do tekstów lepszy jest Emir, Nizar czasem mówi nawet "..."(czytaj: mm), więc niezbyt rozbudowane słownictwo .
Jeśli asasyni wyjdą z siedziby, pałkarze mogą się przedrzeć, lecz nie sądzę, żeby 50 dało radę (chyba że na samym początku gry).
MaximusSPQR - 13 Maj 09, 21:47
Zdecydowanie Emir
Nizar ma kijowy zamek ... hmmm ... czy to wgl można nazwać zamkiem ? Co najwyżej wysepką na , której jest umieszczony lord ;P
Wystarczy kilka balist i spali mu się cała wyspa ;D
A Emir ma nawet dobrą obronę , chociaż jak dla mnie to i tak jest słaba i to bardzo .
Ale ataki ma nawet dobre , więc zdecydowanie Emir .
Nizar tylko z początku potrafi zaskoczyć małymi atakami asów .
|
|