|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - [porównanie] Kto lepszy Fryderyk czy Lwie Serce
Piotrek - 9 Maj 09, 20:51 Temat postu: [porównanie] Kto lepszy Fryderyk czy Lwie Serce Moim zdaniem lepszy jest Ryszard lwie serce bo ma lepszy atak
Kamil - 10 Maj 09, 00:32
Moim zdaniem zależy od mapy na jakiej potyczka bedzie rozegrana Na początku zawsze fryderyk sie wolniej rozbudowuje i bedzie przegrywał,jednak z czasem, gdy zapewni obronę swojej twierdzy gra bedzie sie wyrównywać nawet z lekką przewagą na korzyść fryderyka.
Przemas lr - 10 Maj 09, 06:55
Rysio
Co prawda ma słaby zamek, ale czasami u mnie się rozbudowuje dużo lepiej. A co do wojsk to oczywista, że Rysio
Nice Friend - 10 Maj 09, 10:10
Zwłaszcza jak się mu daje żeby cię bronił będzie rekrutował i rekrutował.
Rysiek nadrabia atakiem.Ale sam atak nie wystarczy ma też jakąś obrone.
Atak Lwiego Serca dla mnie nie sprawia trudności może troche fose zakopie .
ponceriusz - 10 Maj 09, 18:07
fryderyk ma dużo lepszy zamek(fosę, więcej wież itp.), ma więcej kasy, piwo, kuszników, rycerzy i tylko trochę gorszę i rzadsze ataki
w sumie lepsza obrona, jednostki i gospodarka
jankes1124 - 14 Maj 09, 15:17
Jestem za Panem Ryszardem. Mój najlepszy kompan do sojuszu... Prawie zawsze poratuje mnie zasobami, o które go proszę.
ponceriusz - 15 Maj 09, 14:25
...no to też plus, ale gdy jestem z fryderykiem w sojuszu po niedlugim czasie ma ok. 28k
Samir - 16 Maj 09, 11:12
Każde z tych postaci mają swoje wady i zalety. Rysiu częściej atakuje. Na początku niewielkimi siłami potem coraz większymi. Ja nigdy nie zapomne jak pod mój zamek po dosyć długim czasie gry ruszył ogromny oddział zbrojnych Fryderyka. Z czasem gry Frycek dodaje sobie do obrony po jednym kuszniku i łuczniku. Dlatego też ma wzmocnioną obronę. No i jeszcze bardzo szybko zarabia. Rysiu natomiast ma słabą obronę, ale ma sporą różnorodność jednostek atakujących .
Mimo tego wszystkiego głos zdecydowanie dla Ryśka
jankes1124 - 16 Maj 09, 12:19
ponceriusz przecież to już jest SPAM! ;D Mogłeś coś napisać od siebie... Dziś grałem z frydrem przeciw trzem ryśkom. Wygraliśmy, nawet fryder jednego rycha zabił sam. Tyle że ja najpierw zniszczyłem pół jego zamku katapultami, ale co tam
Nice Friend - 16 Maj 09, 13:47
To juz wy oboje na górze spamujecie nie czytajcie w nawiasie (na kogo to forum schodzi...po co czytałeś?)Fryderyk lepszy zmieniłem zdanie,zabił Ryśka sporą armią.\ jaka stworzył przez 1h
Maciek - 16 Maj 09, 13:53
Moim zdaniem obaj są słabi(:P) Ale lepszy jest Rysiek bo: Lepsza obrona,lepszy atak, dobry sojusznik, i słaba gospodarka (Fredek ma lepszą).
Nice Friend - 16 Maj 09, 13:55
maciekolos napisał/a: | Lepsza obrona | Rysiek ma w porównianiu do Fryderyka bardzo słabą.
Tunio1 - 20 Maj 09, 12:58
fryderyk ma zamek wiele wiele lepszy od ryszarda i obrone, natomiast ryszard jest królem ataków w strongholdzie.
jankes1124 - 20 Maj 09, 14:15
Zgadzam się. Zamek Ryszarda jest tak prosty do sforsowania, że... Fryderyk przecież też nie robi żadnej finezji, ale jest lepszy w obronie.
Percival - 24 Maj 09, 16:22
Wg mnie pod względem siły są chyba tacy sami, ale ja daję głos na ryszarda - dobry sojusznik, atak ma niezły. W sumie Fryderyk też jest bardzo dobry, ale ja stawiam jednak na ryśka (z klanu , żart)
|
|