|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Crusader, Warchest i Extreme Multiplayer - Hamachi
jaskol95 - 13 Kwiecień 09, 20:09 Temat postu: Hamachi Siemka, mam problem xD
chcialem zagrać z kolegą w SHC... wszystko było OK... odpalamy hamachi i chcemy grać...
On wpisuje moje ip, daje Dołącz i w tym momencie powinien mnie znależć...
po 2 minutach doszedł do wniosku ze to sensu nie ma XD
nie znalazł mnie mimo że drugi kolega wszedł na moją grę bez żadnych kłopotów
niewiem, spróbowaliśmy inaczej i to on stworzył.. Wtedy to my go nie widzieliśmy...
dlaczego tak jest?
mamy tą samą wersję gry, ale to raczej znaczenia nie ma, bo grałem z ludźmi co mają inna wersje i gra śmigała...
jak możecie to pomóżcie XD
Driller - 13 Kwiecień 09, 20:18
Wina oczywiście jest po jego stronie. Standardowo firewall/antywirus. Tylko po co setny raz o to samo pytać?
jaskol95 - 13 Kwiecień 09, 20:42
hm... ja gram z wlaczonym firełolem i antywirusem i mi sie przeszkadza to myslalem ze to nie w tym problem xD
ok dzieki ;p zobaczymy czy dziala ;D
[ Dodano: 2009-04-13, 21:57 ]
sprawdzilismy i dalej nie dziala...:P chociaz wylaczyl wszystko...
DonKamillo - 14 Kwiecień 09, 07:21
Może coś ma gdzieś zablokowane... niech dokładnie wszystko wyłączy... a może ma złą wersje hamachi...
Lord Pepsi - 14 Kwiecień 09, 08:18
Ja mam grac z jaskolem95.Mam najnowszą wersję hamachi twierdze mam pirata to może to.A antyvirusa mam awasta i go zatrzymuje.Idalej nic ;/.
DonKamillo - 14 Kwiecień 09, 09:06
To że gra pirat to nie robi żadnej różnicy, spróbujcie ściągnąć najbardziej stabilną wersje hamachi (nie wiem jaka to ale na oficjalnej stronie jest zaznaczona) i niech każdy z was ma tą samą wersje...i wersja gry musi być 1.1
Lord Pepsi - 14 Kwiecień 09, 09:19
Ale na hamachi ja go znajduję i chyba mamy tą samą wersję hamachi bo ja mam najnowszą.A awast wystarczy że zatrzymam ochronę czy muszę go całkowicie wyłączyc tak żeby nie było nawet ikony prawym rogu paska??
DonKamillo - 14 Kwiecień 09, 12:28
Ja gram z avastem i jest ok ale spróbuj całkiem wyłączyć... I ściągnij jakieś stabilne hamachi bo te najnowsze wersje zazwyczaj mają błędy...
jaskol95 - 14 Kwiecień 09, 13:12
DonKamillo napisał/a: | Ja gram z avastem i jest ok ale spróbuj całkiem wyłączyć... I ściągnij jakieś stabilne hamachi bo te najnowsze wersje zazwyczaj mają błędy... |
on ma ta wersje co ja i mi wszystko dziala ok ;D
DonKamillo - 14 Kwiecień 09, 15:26
To nie wiem... w czym macie internet?
Lord Pepsi - 14 Kwiecień 09, 15:46
Sprawa jest już chyba rozwiązana.Ja mam net w radiówce a on w neostradzie.Ja mam wyłączoną zapore ale gośc od którego mam neta ma chyba włączoną ;/.Ale jaskol jest też dobra nowina.Ten net co ja mam jest do bani i mam już następny powód żeby go zmieniac.Zmieniam na neo albo na tele2.
DonKamillo - 14 Kwiecień 09, 20:04
No to jedyne co moge dodać to tylko radze wybrać neostrade bo to jednak moim zdaniem na dzień dzisiejszy najlepsza pozycja na polskim rynku...z reguły w miastach nie ma problemów z neo, czasem są problemy na wsiach ale to też z czasem się rozwiązuje...
Lord Pepsi - 15 Kwiecień 09, 15:03
Przed radiówką już miałem miec neo ale coś mówili że nie da się.Ale ja mieszkam na wsi :)Ale bez zkojarzeń to nie jest wiocha zabita dechami w której każdy ma pole.
DonKamillo - 16 Kwiecień 09, 23:00
Jak nie wielu ludzi ma neta to będzie mniej problemów bo będzie mnie obciążone łącze...
|
|