| 

| 

|  | StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.
 |  |  Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - Szeryf vs Marszałek

Szeryf99 - 12 Kwiecień 09, 13:49
 Temat postu: Szeryf vs Marszałek
 Kto jest lepszy szeryf czy marszałek ? Ja myślę że szeryf.
 Szeryf ma  pałkarzy którzy są silniejsi niż zbrojni, a jego
 obrona zamku jest wyśmienita.
 Dzyl - 12 Kwiecień 09, 13:58

Szeryf zdecydowanie lepszy.Robi dużo pałkarzy i kuszników no i ma całkiem niezłą obronę.Oba boty są łatwe do pokonania ale według mnie marszałek jest słabszy od szeryfa.
 cesarz matthew - 12 Kwiecień 09, 14:00

Mi jest lepszy marszałek,bo może czasami puscic dużo zbrojnych i rycerzy to jak nie masz wosy to może nieźle rozwalić twoje budynki,a szeryfa łatwo podpalić
 Nice Friend - 12 Kwiecień 09, 18:41
 Temat postu: Re: Szeryf vs Marszałek

Uzasadnij swoją opinie. 	  | Szeryf99 napisał/a: |  	  | Kto jest lepszy szeryf czy marszałek ? Ja myślę że szeryf. | 
 Moim zdaniem Szeryf bo ma kuszników na wieży pałkarzy ale jegą wadą jest spalenie pierwszej części zamku.
 Lord Smerf - 12 Kwiecień 09, 19:08

| cesarz matthew napisał/a: |  	  | Mi jest lepszy marszałek,bo może czasami puscic dużo zbrojnych i rycerzy to jak nie masz wosy to może nieźle rozwalić twoje budynki,a szeryfa łatwo podpalić | 
 Co to jest wosa?

Marszałka łatwo podpalić grupą niewolników, zaś Szeryfa balistą. Obrona lorda lepsza jest u Szeryfa, więc moim zdaniem jego zamek jest lepszy. Marszałek może jednak napsuć trochę krwi rycerzami. W ataku wygrywa Marszałek, a w obronie Szeryf.
 Nice Friend - 12 Kwiecień 09, 19:12

| Lord Smerf napisał/a: |  	  |  	  | cesarz matthew napisał/a: |  	  | Mi jest lepszy marszałek,bo może czasami puscic dużo zbrojnych i rycerzy to jak nie masz wosy to może nieźle rozwalić twoje budynki,a szeryfa łatwo podpalić | 
 Co to jest wosa?

| 
 Pomylił się chodziło mu o fose
 Szeryf99 - 13 Kwiecień 09, 18:34
 Temat postu: Re: Szeryf vs Marszałek

| Nice Friend napisał/a: |  	  | Uzasadnij swoją opinie. 	  | Szeryf99 napisał/a: |  	  | Kto jest lepszy szeryf czy marszałek ? Ja myślę że szeryf. | 
 Moim zdaniem Szeryf bo ma kuszników na wieży pałkarzy ale jego wadą jest spalenie pierwszej części zamku.
 | 
 Wieprz - 26 Kwiecień 09, 13:14

Marszałek nie ma dobrej strategii, a Szeryf owszem.
 Piotrek - 23 Sierpień 09, 13:49

Moim zdaniem lepszy jest szeryf bo, ma lepszy atak i lepszą  obronę i też częściej atakuje
     intel005 - 24 Sierpień 09, 08:01

Szeryf:

Atak-7/10
 Obrona-8/10
 Gospodarka-6/10

Marszałek:

Atak-8/10 (Często wysyła rycerzy, którzy potrafią zniszczyć gospodarkę)
 Obrona-6/10
 Gospodarka-5/10

Szeryf: 21/30  Marszałek: 19/30

Według mnie lepszy jest Szeryf.
 DonKamillo - 25 Sierpień 09, 09:22

Lepszy marszałek bo robi rycerzy ale jak można porównywać kto jest lepszy jak i na tego i na tego wystarczy w jednym miejscu postawić 50 kuszników z 20 tarczami i wtedy i tak nie przejdzie tej jakże zmyślnej obrony...
 Fryzjer - 26 Styczeń 10, 17:09

Wydaje mi się, że mimo lekkiego uzbrojenia Szeryf jest w stanie wygrać z Marszałkiem. Musiałbym to sprawdzić w grze, ale chyba tyran z Nottingham ma lepszą obronę i ekonomię, zas Marshall atak.
 tusilos - 26 Styczeń 10, 17:47

Szeryf ponieważ marszałek jest beznadziejny
  . davis140 - 26 Styczeń 10, 18:07

| tusilos napisał/a: |  	  | Szeryf ponieważ marszałek jest beznadziejny | 

Nie ma to jak dobry argument...

Myślę, że Szeryf wygrałby z Marszałkiem. Porównuję tutaj siłę gospodarczą i wojskową, ale nie biorę pod uwagi obrony, bowiem tym obu botom jest łatwo puścić gospodarkę z dymem.
 marczewek - 4 Luty 10, 15:09

Też stawiam na szeryfa,

marszałka na oczy nie widziałem

|  |