|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - Szeryf vs Marszałek
Szeryf99 - 12 Kwiecień 09, 13:49 Temat postu: Szeryf vs Marszałek Kto jest lepszy szeryf czy marszałek ? Ja myślę że szeryf.
Szeryf ma pałkarzy którzy są silniejsi niż zbrojni, a jego
obrona zamku jest wyśmienita.
Dzyl - 12 Kwiecień 09, 13:58
Szeryf zdecydowanie lepszy.Robi dużo pałkarzy i kuszników no i ma całkiem niezłą obronę.Oba boty są łatwe do pokonania ale według mnie marszałek jest słabszy od szeryfa.
cesarz matthew - 12 Kwiecień 09, 14:00
Mi jest lepszy marszałek,bo może czasami puscic dużo zbrojnych i rycerzy to jak nie masz wosy to może nieźle rozwalić twoje budynki,a szeryfa łatwo podpalić
Nice Friend - 12 Kwiecień 09, 18:41 Temat postu: Re: Szeryf vs Marszałek
Szeryf99 napisał/a: | Kto jest lepszy szeryf czy marszałek ? Ja myślę że szeryf. | Uzasadnij swoją opinie.
Moim zdaniem Szeryf bo ma kuszników na wieży pałkarzy ale jegą wadą jest spalenie pierwszej części zamku.
Lord Smerf - 12 Kwiecień 09, 19:08
cesarz matthew napisał/a: | Mi jest lepszy marszałek,bo może czasami puscic dużo zbrojnych i rycerzy to jak nie masz wosy to może nieźle rozwalić twoje budynki,a szeryfa łatwo podpalić |
Co to jest wosa?
Marszałka łatwo podpalić grupą niewolników, zaś Szeryfa balistą. Obrona lorda lepsza jest u Szeryfa, więc moim zdaniem jego zamek jest lepszy. Marszałek może jednak napsuć trochę krwi rycerzami. W ataku wygrywa Marszałek, a w obronie Szeryf.
Nice Friend - 12 Kwiecień 09, 19:12
Lord Smerf napisał/a: | cesarz matthew napisał/a: | Mi jest lepszy marszałek,bo może czasami puscic dużo zbrojnych i rycerzy to jak nie masz wosy to może nieźle rozwalić twoje budynki,a szeryfa łatwo podpalić |
Co to jest wosa?
|
Pomylił się chodziło mu o fose
Szeryf99 - 13 Kwiecień 09, 18:34 Temat postu: Re: Szeryf vs Marszałek
Nice Friend napisał/a: | Szeryf99 napisał/a: | Kto jest lepszy szeryf czy marszałek ? Ja myślę że szeryf. | Uzasadnij swoją opinie.
Moim zdaniem Szeryf bo ma kuszników na wieży pałkarzy ale jego wadą jest spalenie pierwszej części zamku. |
Wieprz - 26 Kwiecień 09, 13:14
Marszałek nie ma dobrej strategii, a Szeryf owszem.
Piotrek - 23 Sierpień 09, 13:49
Moim zdaniem lepszy jest szeryf bo, ma lepszy atak i lepszą obronę i też częściej atakuje
intel005 - 24 Sierpień 09, 08:01
Szeryf:
Atak-7/10
Obrona-8/10
Gospodarka-6/10
Marszałek:
Atak-8/10 (Często wysyła rycerzy, którzy potrafią zniszczyć gospodarkę)
Obrona-6/10
Gospodarka-5/10
Szeryf: 21/30 Marszałek: 19/30
Według mnie lepszy jest Szeryf.
DonKamillo - 25 Sierpień 09, 09:22
Lepszy marszałek bo robi rycerzy ale jak można porównywać kto jest lepszy jak i na tego i na tego wystarczy w jednym miejscu postawić 50 kuszników z 20 tarczami i wtedy i tak nie przejdzie tej jakże zmyślnej obrony...
Fryzjer - 26 Styczeń 10, 17:09
Wydaje mi się, że mimo lekkiego uzbrojenia Szeryf jest w stanie wygrać z Marszałkiem. Musiałbym to sprawdzić w grze, ale chyba tyran z Nottingham ma lepszą obronę i ekonomię, zas Marshall atak.
tusilos - 26 Styczeń 10, 17:47
Szeryf ponieważ marszałek jest beznadziejny .
davis140 - 26 Styczeń 10, 18:07
tusilos napisał/a: | Szeryf ponieważ marszałek jest beznadziejny |
Nie ma to jak dobry argument...
Myślę, że Szeryf wygrałby z Marszałkiem. Porównuję tutaj siłę gospodarczą i wojskową, ale nie biorę pod uwagi obrony, bowiem tym obu botom jest łatwo puścić gospodarkę z dymem.
marczewek - 4 Luty 10, 15:09
Też stawiam na szeryfa,
marszałka na oczy nie widziałem
|
|