| |
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
 |
Gry i rozrywka - Diablo IV
Azistethic - Dzisiaj 11:41 Temat postu: Diablo IV Diablo IV to mroczna, fabularna gra akcji (hack'n'slash) od studia Blizzard Entertainment, będąca czwartą główną odsłoną kultowej serii.
Akcja gry toczy się w ponurym świecie Sanktuarium, który po latach od wydarzeń z poprzedniej części został zrujnowany, a jego nowym zagrożeniem stała się powracająca Lilith, Córa Nienawiści.
Gra łączy klasyczną, uzależniającą rozgrywkę polegającą na eksterminacji setek potworów i zbieraniu coraz lepszego ekwipunku z w pełni otwartym światem (Open World) oraz elementami MMO.
Tyle z opisu robionego przez Gemini. Już jutro premiera na Nintendo Switch 2, na którą czekam.
Fabularnie D4 (a przynajmniej podstawka, gdyż dodatki ogram dopiero za kilka dni) przypadło mi do gustu - jak wspominałem wcześniej w temacie o Diablo 3, przechodząc pierwszy raz kampanię czytałem dla podbicia klimatu trylogię książek opowiadającą o pierwszych nefalemach i starciu z lilith oraz z trójcą.
Mechanicznie - cóż, to nowoczesne diablo. Słyszałem opinie że dodatek Lord of Hatred znacznie ulepszył grę, jednak patrząc na to że już zapowiedziano Diablo V - coś w podstawach gry musi nie do końca być okej.
Osobiście - polecam, i zapraszam do dzielenia się przemyśleniami z rozgrywki na którejkolwiek z platform.
|
|