StrongholdNet - forum graczy Stronghold
Największe polskie forum o grach z serii Stronghold.

Gry i rozrywka - World of Warcraft

Ganmot - 25 Luty 09, 12:26
Temat postu: World of Warcraft
Gra ktoś jeszcze w wow'a?
GeeWhiz - 25 Luty 09, 19:59

Aktualnie nie gram, ostatnio może z 5 lat temu, szybko mi się znudził, polecam raczej Guild Wars :)
tusilos - 27 Maj 09, 15:55

ja gram
Bordinio - 14 Czerwiec 09, 13:36

O taki temacik przeoczyłem :D Ja gram ostatnio miałem przerwę, ale planuję teraz kupić na wakacje. Fajna gierka. Szkoda tylko, że trzeba płacić abonament, ale rekompensuje to świetna społeczność. Można poznać wielu nowych ludzi, nie koniecznie z Polski :)

Guild Wars jest taki byle jaki wg mnie. Zalatuje wschodem, nie ma świata tylko plansze, graczy nie spotkasz poza miastami ;/ Interakcja z innymi ludźmi tworzy właśnie klimat gry. GW tego nie ma.

Nice Friend - 14 Czerwiec 09, 20:13

Kuzyn grał to gra odrazu mi się spodobała.Poznałem wielu ludzi,każdy inny.Grałem z 2 lata ale teraz nie gram.
Marori - 15 Czerwiec 09, 06:48

Ale tam są jakieś światy czy cuś :mrgreen: ? Nie można zagrać za free O_o :mrgreen: :mrgreen: ??
jankes1124 - 15 Czerwiec 09, 08:32

:mrgreen: Grałem może z 2 miesiące i się znudziło... Przerzuciłem się później na Stronghold'a...
Bordinio - 15 Czerwiec 09, 16:59

Jest jeden wielki świat. Oczywiście da radę grać za free na tzw. serwerach pirackich [prywatnych] jest ich kilka w necie, ale są namiastką tego co na globalach [płatnych]. Na prywatnych servach często są lagi, bugi i inne problemy. Na globalu płacisz za jakoś etc. etc. etc .

Oczywiście jest kilka serwerów globalnych, na których można grać. Wykupując np. możliwość grania przez 30 dni, możesz dowolnie grać na jakich chcesz serwerach.

Marori - 15 Czerwiec 09, 21:02

Acha ;) , dzięki. A ile się płaci na 30 dni : >?
thompson - 19 Czerwiec 09, 19:34

strasznie to uzaleznia wiem po moim bracie. jak widze co to z niego zrobiło to sie boje do kompa przysiaść. wiecie ze na rozmowach o prace w USA jedno z obowiązkowych pytań jest "Czy gra Pan/Pani w WOW-a?"
Bordinio - 20 Czerwiec 09, 17:47

Nie słyszałem o tym hehe :P

No tak wciąga niestety, ale za to jeżeli masz dobrą gildię to możesz sobie angielski pod szlifować zarówno pisany jak i ustny.

30 dni - nie wiem jak teraz, ale kiedyś było 19$ więc to jest jakieś 60 zł
60 dni - około 86 zł

Marori - 20 Czerwiec 09, 21:56

Hmm... Szkoda kasy i szkoda czasu na grę... Uzależniłem się już od jednej ale udało mi się z tego nałogu wyjść i się z tego ciesze. Więc nie będę grał w WOW'a ;) .
Bordinio - 21 Czerwiec 09, 13:09

Tak tylko teraz trendy są gry z abonamentem i w ogóle chyba odejdą od trybu single player ;/ I w końcu trzeba będzie coś wybrać :D
Crixu206 - 30 Maj 10, 09:29

Stary temat ale trudno ja sam sobie pykam na prywatnym serwie i powiem wam że fajnie jest jak cała społeczność to Polacy a wcale nie jest to mała społeczność ponieważ jest to jeden z największych Polskich serwerów i gra się tak jak na globalu. Jedyne wady to DC ponieważ prywatne serwy są ustawiane na emulatorze(Który jest dziurawy jak ser szwajcarski) ale poza tym jest ok gram na privie ponieważ szkoda mi kasy na abonament.Ludzie z Blizardu wybaczcie szkoda mi na was pieniędzy :D xD