|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Stronghold Crusader 2 - DLC - Księżniczka i Wieprz
Centurionix - 3 Kwiecień 15, 16:22 Temat postu: DLC - Księżniczka i Wieprz DLC do Krzyżowca 2 dodające dwa nowe AI (wieprza i księżniczkę) oraz zestaw misji i map wyszło już 20 marca, a ja do tej pory nie zauważyłem żadnych dyskusji o nim na forum więc zakładam ten temat
Co sądzicie o tym DLC? Jak dla mnie, zamki nowych przeciwników sa zbyt podobne do np. zamku ryszarda czy wilka, po prostu są to kwadraty z wieżami i machinami obronnymi. Jak dla mnie, zamek wieprza powinien być podłużny i mieć 2 lub trzy duże baszty, a zamek Księżniczki... może powinien przypominać zamek Filipa z pierwszej twierdzy? Tylko zamiast fosy (bardzo jej mimo wszystko brakuje w SHC 2) możnaby wstawić jakiś cienki mur albo barykady.
Jeśli chodzi o nowe misje (jest ich 7), to dla starego wyjadacza jak ja nie stanowią one większego problemu. Jestem już na ostatniej misji i jak tylko będę miał czas to ją zrobię (na pierwszy rzut oka wydaje się dość trudna, w przeciwieństwie do pozostałych w tym szlaku).
Niestety, po aktualizacji gra działa mi jeszcze gorzej niż poprzednio, wcześniej dało się jakoś przeżyć na ustawieniach średnich/średnio-niskich, a teraz gra potrafi klatkować podczas bitew na najniższych ustawieniach, co jest już parodią gdyż najnowsze gry jak Assassin's Creed 4 albo Battlefield Hardline działają mi na ultra, podczas gdy taki biedny krzyżowiec nie może uciągnąć na najniższych >.<
Jeśli chodzi o kolejne rzeczy, które dodadzą to liczę na fosy oraz rzeczy przygnębiające i pocieszające (wiecie, szubienice, kwietniki, posągi itp.) oraz optymalizację gry, gdyż to co się teraz wyczynia jest nie do pomyślenia i w sumie nie dziwię się, że tak mało osób gra na multiplayer.
A jakie są wasze opinie na temat nowego DLC? Piszcie
[ Dodano: 5 Kwiecień 15, 16:15 ]
No i szlak potyczek z DLC ukończony
Czuję pewien niedostyt, moim zdaniem tych misji powinno być przynajmniej z 10.
Rahnen - 6 Kwiecień 15, 13:09
Centurionix napisał/a: | Czuję pewien niedostyt, moim zdaniem tych misji powinno być przynajmniej z 10. |
Myślę że jak wyjdą wszystkie DLC to na koniec stworzą jakąś pełną ścieżkę ze wszystkimi nowymi przeciwnikami
Ja mam pytanie odnoście kupna. Zna ktoś inna drogę nabycia DLC niż bezpośrednio przez Steam? Bo kupno w Euro niezbyt mi na rękę
Centurionix - 6 Kwiecień 15, 16:51
Nie sądzę, na serwisach typu allegro na razie go nie ma i raczej nie będzie, możesz ewentualnie poprosić kogoś żeby ci kupił a potem odsprzedał, innej możliwości nie widzę.
|
|