|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
|
Stronghold Crusader 2 - Jednostki Krzyżowców i Arabów
Rahnen - 18 Marzec 15, 18:53 Temat postu: Jednostki Krzyżowców i Arabów Nie macie wrażenia że jednostki Krzyżowców są ubogie w przeciwieństwie do Arabów? Np Arabowie mają dwie konne jednostki (konnych łuczników i rycerzy sasanidzkich), natomiast Krzyżowcy mają tylko templariuszy. Żeby jeszcze ich konie były przetrwalne, lecz one często giną po pierwszym ciosie przeciwnika Oczywiście Krzyżowcy mają swoje auty jakim są sierżanci, kusznicy, zwiadowcy, czy templariusze (którzy po zwycięstwie z rycerzem sasanidzkim zostaje im jeszcze pół paska życia ). Saraceni mają wg mnie więcej ciekawszych i przydatniejszych jednostek niż Krzyżowcy
Maciej88 - 15 Kwiecień 15, 13:29
dlamnie to krzyżowcy są lepsi
Erek - 15 Kwiecień 15, 20:27
Ja zawsze wolę grać krzyżowcami, korzystam tylko z konnych łuczników jeśli o Arabów chodzi
Rahnen - 25 Kwiecień 15, 18:47
Wg mnie dobrze by było gdyby zamiast rekrutów dali mnichów z pierwszej części Byliby oni przydatniejszą jednostką niewymagającą uzbrojenia. W SHC 1 są co prawda wolni i bardzo wrażliwi na strzały, ale w walce 1v1 można ich porównać z pałkarzem i pikinierem
W nowej wersji zauważyłem że koń nie musi już biegnąć do templariusza lecz "teleportuje się" do niego
|
|